Russellu drugu pobjeda zaredom na virtualnoj VN Monaka

Esport

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

George Russell je izašao kao pobjednik virtualne VN Monaka, koja je bila prva ulična utrka koja se virtualna održala. Do druge pozicije je došao Mercedesov Esteban Gutierrez dok je zadnje mjesto na postolju uzeo Ferrarijev Charles Leclerc. Russell je završio s 39 sekundi prednosti ispred drugoplasiranog.

Kišne kvalifikacije su dočela vozače, a najspretniji se u takvim uvjetima pokazao Pietro Fittipaldi, koji je postavio najbrži krug i to četiri desetinke brže od Russella. No, Britanac je odličnim startom uspio preskočiti Fittipaldija, koji nije imao baš tako bajan start, te je odmah pao na četvrto mjesto.

Leclerc je u svojim rukama imao drugu poziciju, sve dok nije došlo do kontakta s Gutierrezom na izlasku iz tunela. Leclerc se izvrtio te tako pao na treće mjesto i to samo tri kruga prije kraja utrke. S devete pozicije do četvrte stigao je Red Bullov F1 vozač Alexander Albon.

Peto mjesto je zauzeo Arthur Leclerc u drugom Ferrariju, koji je iza sebe ostavio Pietra Fittipaldija u Haasu te Landa Norrisa u McLarenu. Osmo mjesto je zauzeo Nicholas Latifi (Williams), a krug desetorice u zatvorili Louis Deletraz (Haas) te David Schumacher (Racing Point).

Na ovoj utrci smo vidjeli još dva F1 vozača koja su se pridružila, a to su Valtteri Bottas te Esteban Ocon. Međutim, Ocon, zbog tehničkih poteškoća, nije uspio nastupiti, dok je Bottas nakon kontakta na startu utrke, pao na začelje poretka, ali sjajnom vožnjom došao do 11. mjesta.

Sljedeća utrka je na rasporedu za dva tjedna u Azerbajdžanu! Cijelu utrku možete pogledati ovdje.


Odgovor

1 komentar

  1. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    kul
    kakvo je bodovno stanje ? jel lec i dalje prvi?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.