Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Autosport otkrio provizorni kalendar F2 i F3 koji pokazuje i početak F1 sezone

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 2

Autosport otkrio provizorni kalendar F2 i F3 koji pokazuje i početak F1 sezone

Lovro Andraka

Poznati britanski portal Autosport otkrio je kako izgleda provizorni kalendar za Formulu 2 i 3 koji samim time otkriva i velik dio planiranog F1 kalendara.

Ove juniorske kategorije održavaju se u sklopu trkaćih vikenda Formule 1, a još je prije dva tjedna šef momčadi iz obje kategorije Trevor Carlin izjavio kako čelnici pokušavaju uklopiti i njihove utrke u izmijenjeni plan za ovogodišnju sezonu.

Prema izvoru, momčadima iz juniorskih kategorija je na jučerašnjem sastanku predstavljen prijedlog kalendara u kojem bi sve utrke, kao i inače, bile dio trkaćeg vikenda Formule 1.

Sezona bi trebala početi dvama vikendima u Austriji početkom srpnja, a nakon vikenda pauze, karavana bi se preselila u Veliku Britaniju gdje bi se također vozilo dva vikenda. Već tjedan dana kasnije planira se novi trkaći vikend, no lokacija zasad nije određena – u igri su Njemačka i Španjolska.

Krajem kolovoza bi ponovo trebali imati tri uzastopna trkaća vikenda s Mađarskom, Belgijom i Italijom jednom za drugom, no postoji mogućnost da se Belgija prebaci na tjedan iza Italije, odnosno 13. rujna.

Krajem rujna planiraju se utrke u Azerbajdžanu i Rusiji, a zatim bi uslijedila već tradicionalna velika rupa za juniorske kategorije sve do prosinca, kada bi na rasporedu trebale biti utrke u Bahreinu i Abu Dhabiju. F2 bi tako odradila 12 vikenda, koliko je i planirano, dok bi F3, koja se ne bi utrkivala u Azerbajdžanu i Rusiji, imala jedan vikend više od planiranog, odnosno 10.

Rupu između Rusije i Bahreina F1 namjerava popuniti utrkama u Aziji i Amerikama.

Predloženi kalendar za juniorske kategorije

1Red Bull Ring4.-5. srpnja
2Red Bull Ring11.-12. srpnja
3Silverstone25.-26. srpnja
4Silverstone1.-2. kolovoza
5Hockenheim/Barcelona8.-9. kolovoza
6Hungaroring22.-23. kolovoza
7Spa-Francorchamps29.-30. kolovoza
8Monza5.-6. rujna
9Baku (samo F2)19.-20. rujna
10Soči (samo F2)26.-27. rujna
11Bahrein5.-6. prosinca
12Yas Marina12.-13. prosinca

Zadnji donatori:
zekohonda
zekohonda
Vordas

Pretplatnici:
dalmat
graho
lukarak
vlado
Renault_F1_team
Ciki-F1
Djuvedj
Become a Patron!

Bok , F1puls autori su dosad napisali 10143 vijesti i tekstova. Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
947 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj