Kvjat nije bio previše sretan promocijom Albona u Red Bull

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

U F1 podcastu, AlphaTaurin vozač Daniil Kvjat konstatirao je kako nije bio previše sretan vijesti kako će njegov tadašnji momčadski kolega, Alexander Albon, biti promoviran u Red Bull.

Nakon razočaravajući rezultata prošle sezone, čelnici Red Bulla su odlučiti Pierre Gaslyja, nakon samo 12 utrka, vratiti u tadašnji Toro Rosso te na njegovo mjesto postaviti mladog Alexandra Albona, kojemu je to bila prva sezona u F1.

Unatoč tome što je Kvjat momčadi osigurao treće mjesto u kaotičnoj VN Njemačke, Red Bull se ipak odlučio za Albona. I dok je tada Rus govorio kako nije razočaran odlukom, u podcastu je priznao kako je na početku ipak bio zbunjen i nesretan.

“Recimo to ovako – definitivno, nisam bio sretan.”

“Ne mogu reći da, kada sam čuo vijest, sam se slagao s njom, a nisam ju baš u potpunosti i razumio.”

“Ali opet, odluka je imala smisla. Ja sam već bio tamo, trebali su svježu krv te su trebali promovirati mladog vozača. Tako Red Bull radi.”

“No, u redu je. Nakon nekoliko dana, prihvatio sam odluku.”

Kvjat je imao dosta turbulentan odnos s Red Bullom. Promoviran je 2015. u momčad te je tu sezonu ostvario bolji bodovni rezultat od Daniela Ricciarda. No, već sljedeće sezone, nakon par incidenata na stazi, bio je zamijenjen za Maxa Verstappena, a krajem 2017. potpuno izbačen i iz Toro Rossa. Nakon sezone u Ferrariju kao testni vozač, Rus je ponovno dobio poziv od Toro Rossa prošle sezone.

S obzirom na to, Kvjat ne odbacuje mogućnost ponovnog povratka u seniorsku momčad.

“U životu je sve moguće. Nakon svega što sam vidio, više nikada ne možete reći ne.”

“Ono što sam također naučio, a to je, da ne možete stalno boraviti i sanjati o istoj misli. Važno je fokusirati se na posao za koji si angažiran.”

“Trenutno, za što me angažirao Red Bull, jest da isporučim što najbolji rezultat za AlphaTauri i to je ono na čemu je moj fokus.”

“Kao što je i život pokazao, sve ti je otvoreno ako su rezultati, koje ostvaruješ, dovoljno dobri.

Daniil Kvjat, vozač Scuderia AlphaTauri momčadi

Cijeli podcast je dostupan na ovom linku.


Odgovor

2 komentara

  1. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Ako se ne varam, dosao je u Red Bull 2015. i bodovno nadmasio kolegu Ricciarda. Doduse, Red Bullov bolid iz 2015. je bio zasigurno najgori jos od onog iz 2008., ali nakon takve sezone i solidnog otvaranja 2016. s podijem u Kini pravog razloga za izbacivanje iz momcadi nije bilo. Iskoristili su Kvyatov trenutak slabosti kao izliku da u momcad promoviraju najboljeg mladog vozaca za kojeg su vjerovali da je “novi Senna”. Na kraju se sve to ispostavilo kao jedan odlican potez, ali kako to inace i biva u Red Bull obitelji, svako zlo nekome dobro. Kvyat je pokazao da je dobar vozac i da ima odredene kvalitete, ali opcenito mi njegov put iz Toro Rossa u Red Bull pa i naposlijetku odlazak iz Red Bulla nije bio jasan. 2014. je pokazao dobru brzinu, ali isto tako i J.E. Vergne je pokazao kakva je kvaliteta od vozaca. Nakon toga Vergne dobiva “pedalu” iz tima, a Kvyat zivotnu priliku. 2 godine kasnije Kvyat dobiva “pedalu” iz cjelokupne Red Bull obitelji da bi se na kraju ipak u nju vratio i opet zasjao. Moje osobno misljenje je takvo da je Kvyat brz vozac, no kvalitetu i brzinu za buduceg prvaka nema ili ju barem trenutno nije pokazao. Isto tako pauza od F1 mu je itekako godila jer je nakon te 2016. dozivio ogroman pad u mentalnom smislu te mu je odmor pomogao da se vrati. Volio bih ga i dalje gledati u F1 jer smatram da moze dosta toga ponuditi u sportu, ali njegova je karijera u rukama dr. Marka. Vjerujem da ni njegovo, a ni Gaslyevo sjedalo nije u potpunosti sigurno te da ukoliko se ubrzo neki novi mladic iz akademije pokaze kao mlada nada, jedan od njih ce vjerojatno napustiti tim. Sve ovisi o performansama ove sezone.



    21
    21

    0
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    Kvyat je vrlo dobar vozač, mislim da je bolji od Gaslya i Albona,ali Red Bull nekako više ne računa na njega te smatram da mu je ovo i posljednja sezona u RB obitelji.
    Za 2021. sigurno dolazi netko novi,mlađi iz Red Bullove akademije a Kvyat može tražiti mjesto negdje drugdje .



    1
    1

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.