Carey potvrdio mogućnost utrkivanja na stazama izvan originalnog kalendara

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 0 komentara

Izvršni direktor Formule 1 Chase Carey potvrdio je kako postoji mogućnost da će se ove godine neke utrke održati na stazama koje nisu bile planirane u originalnom kalendaru.

Nedavno je objavljen okviran plan novog kalendara za 2020., a koje bi se neplanirane staze u njemu mogle naći Carey nije precizirao – spominje se Hockenheim, a interes je izrazila i Imola te tek odnedavno licencirana za F1 utrke, staza Algarve u Portugalu.

“Od Australije smo neumorno radili i aktivno surađivali s našim promotorima u sastavljanju kalendara utrka za 2020. Imamo dva primarna izazova – identificiranje lokacija na kojima možemo održati utrku i pronalaženje načina za prijevoz svih potrebnih strana i njihove opreme na tu lokaciju za utrku.”

“Pregovaramo sa svim promotorima, kao i s nekim stazama koje trenutno nisu u našem kalendaru za 2020., kako bismo bili sigurni da smo istražili sve opcije.”

Potvrdio je kako i dalje planiraju započeti sezonu dvjema utrkama u Austriji:

“Naš je cilj započeti sezonu za vikend 4. i 5. srpnja u Austriji, a izgledno je da ćemo se utrkivati u Austriji i za vikend 11. i 12. srpnja.”

“U poodmakloj smo fazi sastavljanja rasporeda dodatnih europskih utrka za rani rujan, uključujući i utrke tijekom tradicionalne pauze u kolovozu.”

“Planiramo se utrkivati u Euroaziji, Aziji i Amerikama tijekom rujna, listopada i studenog, a zatim završiti sezonu u Bahreinu i Abu Dhabiju u prosincu.”

“Nadamo se da ćemo imati kalendar s 15 do 18 utrka. Očekujemo da će utrke u ranom dijelu kalendara biti bez gledatelja, ali se nadamo da ćemo moći dopustiti gledateljima prisustvo u kasnijem dijelu godine.”

Kraj sezone tek 2021. zasad nije u planu, ali mogućnost postoji:

“Naš je cilj završiti sezonu nekoliko tjedana nakon originalnog datuma, sredinom prosinca, uoči blagdana.”

Kalendar za 2021. trebao bi biti normalan:

“Naš je cilj da 2021. izgleda onako kako smo 2021. planirali u siječnju. Imamo obnove ugovora koje moramo odraditi, a imamo i tekuće pregovore s nekoliko novih utrka za koje mislimo da bi poboljšale biznis za gledatelje i dioničare.”


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.