Carey otkrio plan za sezonu; nema VN Francuske, Silverstone bez publike

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 4 min 10 komentara

Generalni direktor Formule 1, Chase Carey, iznio je ideju kako bi mogao izgledati kalendar za ovu sezonu, s 15 do 18 utrka, s početkom sezone ovog ljeta.

Prva utrka sezona bila bi održana na Red Bull Ringu u Austriji bez gledalja i s ograničenim brojem ljudi u paddocku kako bi se mogle ispoštovati sigurnosne mjere.

U izvješću od jutros, Carey ima u planu održati utrke u Europi, Aziji, objema Amerikama te bliskom istoku.

Utrke u Europi bi se održavale u srpnju, kolovozu i rujnu – u početku iza zatvorenih vrata – prije utrka u Aziji te Sjevernoj i Južnoj Americi.

Bahrain i Abu Dhabi bile bi završne utrke sezone, koje bi se održale u prosincu.

“Unatoč tome što je ujutro stigla vijest kako se ove godine neće održati utrka u Francuskoj, iznimno smo uvjereni u naš plan da će sezona startati ovog ljeta.”

“Ciljamo da utrke u Europi budu kroz srpanj, kolovoz i početak rujna, s prvom utrkom u Austriji od 3.-5. srpnja.”

“Rujan, listopad i studeni bi bili rezervirani za utrke u Euroaziji, Aziji i Amerikama, a sezonu bi završili u Zaljevu s Bahreinom koji bi bio prije tradicionalne završne utrke u Abu Dhabiju, što bi bilo negdje oko 15-18 odvoženih utrka.”

“Finalni kalendar ćemo objaviti čim budemo mogli.”

Carey je potvrdio kako će prve utrke u kalendaru biti bez publike u nadi da će se ograničenja u država s vremenom ublažiti što bi rezultiralo povratkom publike na utrke.

“Očekujemo da će prve utrke biti bez publike, ali se isto tako nadamo da će se to promijeniti tijekom kalendara.”

“Moramo još razraditi nekoliko stvari poput procedura za momčadi i ostale naše partnere koji ulaze u određenu zemlju. Zdravlje i sigurnost svih nas će biti i dalje glavni prioritet te ćemo ići naprijed samo ako smo sigurni da imamo pouzdane procedure za rješavanje rizika i mogućih problema.”

Chase Carey, CEO F1

Paul Ricard out, Silverstone bez publike

I dok se kuju planovi kako spasiti ovogodišnju F1 sezonu, ove godine nećemo gledati utrku na Paul Ricardu.

Nakon što je francuska vlada donijela produljenje ograničenja za sva veća javna okupljanja sve do sredine srpnja, pod upitnik je odmah stavljena i VN Francuske.

Nažalost, organizatori su danas potvrdili kako se ove sezone neće održati utrka, te su se tako pridružili VN Monaku kojeg također nećemo vidjeti na F1 kalendaru.

“Sa žaljenjem vas obavještavamo kako nismo u mogućnosti održati ovogodišnju VN Francuske. Morat ćemo se strpjeti do sljedeće godine.”

“Zdravlje i sigurnost gledatelja, partnera i svih uključenih u Formulu 1 je prioritet. Organizatori podržavaju odluke koje je donijela francuska vlada.”

“Željeli bi se zahvaliti svim našim klijentima, cijeloj administraciji staze Paul Ricard, svim partnerima i tvrtkama koje su dio ove organizacije.”

No, da ne bude sve tako crno, čelnici u Silverstoneu su potvrdili kako će utrku održati bez gledatelja.

U pismo vlasnicima ulaznica, direktor staze Stuart Pringle kaže kako neće biti dozvoljeno navijačima doći na utrku.

Iako se još čeka službena odluka, moguće je da će Silverstone ugostiti dvije utrke, koje bi bile održane nakon VN Austrije.

“Iznimno sam razočaran što vam moram reći da ovogodišnju VN Velike Britanije nećemo biti u mogućnosti održati pred publikom.”

“Odgađali smo donošenje ove teške odluke što smo duže mogli, ali sasvim je jasno da trenutno stanje u državi te zahtjevi vlade sada na snazi i u doglednoj budućnosti ne dopuštaju održavanje utrke u normalnim uvjetima.”

“Naša obaveza je zdravlje i sigurnost svih koji su uključeni u pripremu te provođenje ovog projekta, volonteri, sudci, vozači te naravno, vi, nevjerojatni navijači, što znači da najbolja, najsigurnija i jedina odluka koju smo mogli donijeti.”

Stuart Pringle

Što se tiče ulaznica, Pringle je rekao kako će navijačima biti ponuđeno da ulaznicu prebace na sljedeću godinu ili će moći tražiti povrat novca, ali da će svi biti kontaktirani s detaljima kroz dva tjedna.


Odgovor

10 komentara

  1. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Zdravlje je NAJVAŽNIJE! To je neupitno!
    Žalosno je gledati ovu situaciju u kojoj se svijet našao! No, svejedno nam srce malo zaigra zbog naznake da bumo ipak imali barem nešto malo od ove sezone! Nije ni nama preko tv-a isti osjećaj zbog praznih tribina, ali….nek bolidi nama samo kruže okolo po stazama, da imamo bar neku zadovoljštinu – zbog koje i pratimo F1.



    18
    18

    0
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Sad kad Mečka izdominira u dosadnoj utrci …zamisli antiklimaksa :prcnjau:

    Mada moram priznati da mi čak fali i britanska himna na postolju. Samo nek se utrka dogodi :)



    8
    7

    1
  3. Ayrton Senna
    maurich Donator Prikaži

    Više žalim za Monacom koji se smatra “procesijskom” utrkom nego VN Francuske. Dosadna za gledanje i sve one boje koje toliko zbunjuju jednostavno me mogu probaviti, pa da se ne znam koliko trudim.



    9
    8

    1
  4. Fia
    Realista Prikaži

    Vrijeme i stvarne brojke ce pokazati kako je ova korona bila jedna od najvecih prevara modernog doba.



    12
    3

    9

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.