Alonso: Planovi za 2021. su više – manje poznati

Izdvojeno

Luka Kolak

Prije 4 godina 2 min 20 komentara

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso u nedavno intervjuu rekao je kako otprilike već zna kakvi su njegovi planovi za sljedeću godinu.

Alonso je rekao zbogom Formuli 1 2018. godine, a nakon nje, nastupao je u World Endurance prvenstvu te Dakar reliju, te će ove godine sudjelovati na Indy500 s McLarenom SP.

Španjolac je i dalje u lovu na “triple crown”, a za to mu je potrebna samo još pobjeda na Indy500, koju bi dodao pobjedama na VN Monaka u F1 te pobjedi na utrci LeMans 24h. Time bi postao tek drugi vozač u povijesti kojemu je to pošlo za rukom nakon velikog Graham Hilla.

Nakon najava kako će 2021.u F1 doći nova tehnična pravila, Alonso je pokrenuo priču kako bi u tom slučaju mogao razmotriti povratak.

“Uvijek sam govorio – gledaj, dolaze nova pravila u Formulu 1, možda ću se vratiti, jer postoji veći interes i bolidi su ravnopravniji, a možda sam gladan putovanja i natjecanja.”

“Pravila su odgođena za 2022. To je loša vijest za sport jer sam mišljenja kako bi trebali izjednačiti bolide što prije. Ali, otkazivanje je opravdano, jer zbog trenutne situacije, nemoguće je razvijati bolid za sljedeću sezonu.”

“Što se mene tiče, ja više-manje znam što ću raditi sljedeće godine te se nadam kako ćete i vi svi ostali uskoro doznati.”

Fernando Alonso

Alonso trenutno nije vezan niti za jednu seriju, a ove godine ga još jedino očekuje, kao što je ranije navedeno, utrka u Indy500 s McLarenom SP, koja je zbog koronavirusa, prebačena na kolovoz.


Odgovor

20 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži
    x1

    Ma vrnuo bi se on da dobije bolid kakav zaslužuje.Njemu je F1 u DNA voljeli ga ili ne..Ipak će ostat upamćen kako je upravo on pored određenih ispada ipak on svrnuo velikog Michaela..



    17
    12

    5
  2. Formula1
    f1zd Prikaži

    Kauč i daljinski :prcnjau:
    Nadam se da će voziti, bilo bi ga zanimljivo vidjeti cijelu sezonu u Indycaru da napokon imamo dobru usporedbu s F1 vozačima.



    8
    5

    3
  3. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Alonsu je F1 i dalje najveca strast, a smatram da i F1 moze biti na dobitku povratkom Fernanda, pogotovo kad bih povratak bio uspješan.
    Kod njega je jasna podjela, ili ga mrze ili vole, ali s njim na gridu utrke mogu biti samo zanimljivije.
    To sto sada sa 38 godina je i dalje kao mladic posvećen motorsportu govori o njemu kao pravom raceru, a i da jos nije zadovoljan onime sto je postigao.
    Mislim da si nece oprostit ako ne pokusa opet.



    14
    14

    0
  4. Blue Flag
    dFixxx3r Prikaži

    iako bi ga voljeli vidjeti, ako se čak i pojavi najvjerojatnije će igrati nebitnu ulogu kao i nekada michael u mercu



    6
    4

    2
  5. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Jedan info, svake večeri na Arena 2 (hrv) imate snimku jedne trke prošlogodišnjeg prvenstva, vcs je bila Kina, sutra je čini mi se Azerbajdžan.

    Što se tiče Fernanda, veliki sam fan da se vrati u F1, pa taman i u Haas.



    5
    4

    1
  6. Brawn Gp
    F1 Zagorec Prikaži

    Veliki sam Fernandov fan još od 2004.g.
    Mi koji ga volimo, obićno na naše komentare dobivamo minuse od onih koji ga ne vole…..što je i logično, ali je činjenica (bez obzira na naklonost ili nenaklonost prema njemu) da se radi o jednom od najtalentiranijih i najsvestranijih vozača ikad!
    U karijeri je donio nekoliko loših odluka, zadnju takvu donio je 2018.g. (misleći da će se lako vratiti nakon godinu-dvije pauze) ??, a nažalost, dogodilo se suprotno.
    Kao pravi F1 (i Alonsov) fan, priželjkujem sjajne stvari u tom sportu (sjajna utrkivanja, suluda pretjecanja, utrke za pamćenje…..i da više nikad nitko ne strada!), samim time IPAK VJERUJEM U ČUDO da se Fernando može vratiti u F1 (u konkurentan bolid – kako god se on zvao) pa da mu u karijeri ne ostane “gorak okus” činjenice da je i njegova zadnja F1 odluka bila loša! Nadu nam nitko ne može uzeti zar ne?



    16
    16

    0
    • Mclaren
      AlkY Donator Prikaži

      Sve ispravno , korektno napisano.
      Takoder sam misljenja, voljeli ili ne voljeli Nanda , da bi njegov povratak donesao vise pozitivnog nego negativnog u F1.
      Mislim da bi to i njegov najveci hejter priznao , recimo @Ante hahah :D



      6
      5

      1
      • Stefan Bellof
        pigmalion Prikaži

        @Ante ignorira tvoj komentar……. :rofl:



        3
        2

        1
      • Dietrich Mateschitz
        Ante Vetma glavni urednik Prikaži

        voljeli ili ne voljeli Nanda , da bi njegov povratak donesao vise pozitivnog nego negativnog u F1.
        Mislim da bi to i njegov najveci hejter priznao , recimo @Ante hahah

        Meni su njegove vožnje u zadnjih deset godina pružile puno satisfakcije, pa logično da bih volio da se vrati. :)



        9
        9

        0
  7. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    Nisam njegov fan, daleko od toga, ali realno njegov povratak može biti samo dobar za F1. Čovjek ima bazu fanova, karakter, brzinu, prošlost, ego, ukratko -kompletna pojava. A danas samo nekoliko vozača i timova ima fanove, ljude koji ne dolaze na stazu zujati i naslikavati se, nego stvarati atmosferu. Kad se sjetim da su krajem 90-ih moja sestra i mama navijale za jednog Davida Coultarda!!!! Možete li zamisliti danas da netko navija za Bottasa, osim zalutalih Kimijevih navijača sa Finskom zastavom.



    3
    1

    2
  8. Lazar Prikaži

    Vrhunski vozac.Voleo bih da se vrati ponovo.



    2
    2

    0
  9. NoOne Prikaži

    Ja bih ga volio gledati u Indy-u



    1
    1

    0
  10. Sc
    RafaelaF1 Prikaži

    Dobro bi bilo da ga uzme Racing Point
    Taman ekipa za njega.borba za Q3.Samo di onda sa Perezom.Mislim da bi na nekim stazama bio u borbi za postolje.ako je to stvarno roza mečka


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.