Budžet momčadi za 2021. bi mogao biti 145 milijuna dolara

Izdvojeno

Marko Rakić

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

U zadnjih nekoliko godina intenzivno se priča o velikom smanjenju troškova, pogotovo zbog toga što Mercedes, Ferrari i Red Bull potroše otprilike novca koliko i sve ostale momčadi. Šef Formule 1, Ross Brawn, kaže da su vrlo blizu postizanja dogovora s momčadima oko smanjenja budžeta. Najveći protivnik ove ideje je Ferrari, a kako će sve završit ćemo vjerojatno vidjeti ovih dana.

Plan je da se za 2022. nastavi smanjenje troškova, i to na 130 milijuna dolara, što je cifra koju je Williams prošle godine ima na raspolaganju. To će kod većih momčadi morati rezultirati s dosta otkaza, ali će i vozači zasigurno dobivati nešto manje plaće.

Ross Brawn se oglasio na Sky sportsu:

“Kroz nekoliko sljedećih dana ćemo detalje dogovora poslati momčadima. Vrlo smo blizu dogovora, sve bi trebalo biti poznato ubrzo. Glavni cilj smanjenja troškova je da povećamo konkurentnost momčadi, a na situaciju koju sada imamo, smanjenje troškova je nužno. Počeli smo sa 175 milijuna dolara, no s obzirom na krizu startat ćemo sa 145 milijuna.”

“Prednost je što bi dobar tim iz sredine poretka mogao doći do postolja, pa čak i pobjede, a uz to ostvariti i nekakav profit. Ako bi mogli ostvariti nešto takvo, onda bi imali vrlo održivu budućnost.”


Odgovor

6 komentara

  1. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Uvedite pravila iz npr 2012/13, tad je bilo zanimljivo..
    I pri istom budzetu, opet ce neki da se zale kako ne mogu da dobiju iste uslove kao drugi (mogucnost zracnog tunela ili da plate npr Hamiltona..)..


    0
    -1

    1
  2. Pascal Wehrlein 94
    Wehrlein94 Prikaži

    to bi bilo odlično za izjednačavanje grida te puno zanimljivije prvenstvo


    0
    -1

    1
  3. Alfa Romeo
    laky614 Prikaži

    Znači neznaš tko bi bio sporiji

    Plan je da se za 2022. nastavi smanjenje troškova, i to na 130 milijuna dolara, što je cifra koju je Williams prošle godine ima na raspolaganju.


    0
    0

    0
    • Kimi Raikkonen 7
      Kos Prikaži

      Nije problem buđet Williamsa za loše rezultate nego nešto drugo. Williams ima 5. ili 6. buđet u F1 a šanse za osvajanje boda su im jednake ili manje od pogotka sedmice.



      1
      1

      0
      • Sebastian Vettel
        sf16-h Prikaži

        5. ili 6. mjesto? Ako je za vjerovat ovom članku onda su uvjerljivo zadnji :D
        https://www.essentiallysports.com/what-are-the-budgets-for-all-10-formula-one-teams-2019/

        I btw, u taj budžet koliko se sjećam ne ulaze plaće vozača, menadžmenta i top inžinjera. Tako da će Williams možda i dalje imat 130 mil. $ uključujući apsolutno sve plaće unatoč granici od 145 mil. $ bez plaća, dok će ostale momčadi doć do legalne granice od 145 + dio koji nije obuhvaćen limitom, a za pretpostavit je da će svi nać mogućnosti kako potrošit pare koje imaju.
        +, veće ekipe imaju vjerojatno bolje postrojenje, pa s istim budžetom mogu radit kvalitetnije od manjih ekipa. Ovo je možda korak naprijed prema izjednačavanju snaga na papiru, ali u praksi mislim da će poredak ostat sličan (možda uz jednu iznimku kao Williams 2014.).


        0
        0

        0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Iskreno sam ostao šokiran kada sam vidio koliki buđet ima Williams, po rezultatima bi rekao da ima 1,3 miliona.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.