Tost: Svaka utrka nas košta oko dva milijuna eura

Luka Kolak

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Tost: Svaka utrka nas košta oko dva milijuna eura

Luka Kolak

Šef momčadi AlphaTauri, Franz Tost je u intervjuu za Motosport.com otkrio da svaka utrka koja nije održana, momčad košta oko dva milijuna eura.

Kako je cijeli svijet, pa tako i svijet F1 stao zbog koronavirusa, momčadi svakom odgođenom utrkom gube prihode od komercijalnih prava.

Tost je angažirao računovodstveni tim da pokušaju utvrdi koliki su gubitci koje momčad trpi zbog neodržavanja utrka.

“Ugovori su napravljeni tako da proporcionalno gubimo prihode ako se utrke ne voze jer se, u tom slučaju, dogovoreni iznos smanjuje.”

“Ako nema utrke, to nas inicijalno košta negdje oko dva milijuna eura.”

Tost misli kako se ovo vrijeme, u kojemu su tvornice zatvorene, kratkoročno može prebroditi, no ipak da bi to moglo biti pogubno za momčadi ako se prvenstvo ne nastavi na ljeto.

“Ako započnemo u srpnju, izaći ćemo s manjim posljedicama. Ako to nije slučaj, stvari onda postaju ozbiljnije.”

“Ako utrkivanja ne bude cijelu godinu, to će biti kritično. Ako ne dobivaš nikakve prihode, to je očigledno ekonomski neodrživo.”

Franz Tost

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
325 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj