Pirelli planira povećati broj ulazaka u boks iduće sezone

Izdvojeno

David Vidović

Prije 9 godina 2 min 1 komentara

Pirelli

Pirelli, koji je ekskluzivni dobavljač guma od 2011. godine, cilja na povećanje broja ulazaka u boks tijekom utrka sljedeće sezone. Planiraju vratiti utrke s dva i tri zaustavljanja u boksu, priznajući da su ove sezone bili konzervativni prilikom izrade novih mješavina. Veliki problem je ograničeno testiranje novih guma koje FIA ne dopušta u velikim količinama, a s novim bolidima u 2015. i očekivanim većim performansama, Pirelli je htio biti siguran da gume mogu biti na nivou novih bolida. Međutim, šef motorsport odjela u Pirelliju Paul Hembery priznaje da su otišli predaleko.

“Tek smo sada shvatili da samo bili malo konzervativni u nekim odlukama koje smo donosili i ne uspijevamo ostvariti cilj koji nam je uvijek bio postavljan – kreirati utrke s dva ili tri zaustavljanja u boksu. Nadam se da ćemo to ostvariti sljedeće sezone.”

“Trenutno smo zadovoljni i pomalo iznenađeni rezultatima ove sezone. Imamo veliki limit u testiranju, odnosno niti nemamo pravo testiranje, te smo željeli biti sigurni da ove sezone ne dobivamo kritike po pitanju prekomjerne potrošnje guma, što smo ostvarili.”

Pirelli planira da sljedeće sezone donese još mekšu smjesu guma za ulične staze, a da najtvrđu smjesu približi ovosezonskoj srednje tvrdoj.

“Još uvijek radimo na razvijanju novih ideja za tvrde gume, koje trebaju određene preinake. Isto tako želimo jednu smjesu guma koje se mogu koristiti samo na uličnim stazama poput Kanade, Monaka i Singapura, gdje je potrebna puno mekša guma od trenutnog supersofta”


Odgovor

1 komentar

  1. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Znači, eto opet cirkusa. :-D
    Zašto imam čudan osjećaj da opet iza ovoga stoji čika Bernard?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.