Sir Stirling Moss preminuo u 90. godini života

Vijesti

Ante Maras

Prije 4 godina 1 min 13 komentara

Bivši vozač Formule 1 i velika legenda motosporta preminuo je u 90. godini života. Tužnu vijest potvrdila je njegova supruga, te je rekla da je preminuo spokojno u svom domu u Londonu zbog duge i teške bolesti.

“Samo je sklopio oči,” kazala je.

Iako je tijekom F1 karijere skupio 16 pobjeda u Formuli 1, nikad nije osvojio naslov prvaka te je 4 puta bio viceprvak ovoga sporta.

Nadaleko poznat po svojim manirima i džentlmenstvu, upravo zbog manira je izgubio naslov 1958. kad je dao žalbu na odluku sudaca da kazne njegovog glavnog konkurenta te sezone Mikea Hawthornea te su tu njegovu žalbu prihvatili i Moss je izgubio titulu za samo jedan jedini bod.

Tijekom svoje bogate i šarolike karijere koju je morao prekinuti 1962. nakon teškog sudara u Goodwoodu zbog čega je bio u komi mjesec dana, nastupio je na raznim utrkama u raznim natjecanjima i u 529 utrka ostvario 212 pobjeda te je zbog svojih velikih zasluga u motorsportu imenovan vitezom 2000. godine.

Počivao u miru!


Odgovor

13 komentara

  1. Charles Leclerc
    Fox.14 Prikaži

    R. I. P. ?



    4
    4

    0
  2. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Jedan od dražih vozača uopće…
    RIP legendo…



    6
    6

    0
  3. Pirelli Intermedium
    crofessional Donator Prikaži

    “Uložio žalbu na kaznu svog konkurenta” . na to se nema što više dodati. R.I.P.
    Podsjeća me na trenutak kad je jedan prvak, nedavno u Montrealu imao lijepu šansu za to. I to bez posljedica, naslov bi bio njegov na kraju.



    26
    21

    5
  4. Formula1
    f1zd Prikaži

    Jedan od najboljih koji nisu osvojili titulu. RIP



    7
    7

    0
  5. Dodi napalm Prikaži

    Napuhani i egoističan englez – to je ukratko moje mišljenje o njemu.
    R.I.P.



    1
    -23

    24
  6. Mclaren
    raca Prikaži

    @ dodi , baš si pravi napalm. Čovjek je samo jednom gestom učinio ovaj sport gospodskim, da mnogima i više dobrih stvari nisu dovoljne da ga nadmaše. Promijeni ime u Dodi trol



    7
    7

    0
  7. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    prije dan-dva sam čitao ogroman tekst na motorsport magazinenu u kojem njegova tajnica piše kako je bilo raditi s njim. jako zanimljivo štivo – nasmijao se , šokirao, začudio, nije to trebalo strilinže, i tako …drugu vrijeme, drugo sve. :)
    i jutros ova vijest. baš tužno.
    može bit sretan da je preživio, a i mi da nam može iz prve ruke ispričati kako je bilo u vrijeme kad je motorsport bio opasan, a seks siguran. u duhu te izreke prisjećam se njegovih riječi iz silverstonea ’09. nakon utrke:
    – prvo je objašnjavao kako bolidi danas bolje koče kad samo puste gas nego kad bi on u svoje vrijeme svom snagom pritisnuo kočnicu
    -druga priča je bila iz jedne utrke u monacu – kad je vozio jedna dama bi mu mahnula svaki krug kad bi prošao. on je to primjetio… spoiler alert: upoznali su se nakon utrke! ;)



    13
    12

    1

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.