Organizatori u Zandvoortu ne razmatraju utrku zatvorenu za navijače

Luka Kolak

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Organizatori u Zandvoortu ne razmatraju utrku zatvorenu za navijače

Luka Kolak

Sportski direktor staze u Zandvoortu, Jan Lammers, izjavio je kako organizatori utrke ne razmatraju opciju održavanja utrke “iza zatvorenih vrata”.

Lammers je više sklon otkazivanju utrke za 2021. ako to znači da će tada navijači imati mogućnost biti na stazi.

Formula 1 je ove godine htjela vratiti VN Nizozemske na kalendar nakon 1985., ali zbog pandemije, ona je kao i ostalih devet utrka odgođena. Ross Brawn je izjavio kako bi se moglo održati 19 utrka ove godine, ako neke budu održane bez publike. Bahrein je, prije otkazivanja, jedini koji je donio takvu odluku. No, izgleda da ostali organizatori ne dijele takvu zamisao.

Lammers je potvrdio kako se ideja od održavanju utrke bez publike nije razmatrala.

“Utrka bez navijača je nezamislivi scenarij.”

“Ako imate utrku, to mora biti bez kompromisa. Morate imati priliku slaviti.”

“Za nas je to povratak u F1 nakon 35 godina. To mora biti sjajan party gdje želite proslaviti sa svima.”

Međutim, Nizozemac je ipak rekao kako bi razmotrili alternativnu opciju ako bi dobili službeni zahtjev od F1, ali za sada nema još ništa od njega.

“Ako budemo upitani, morat ćemo ozbiljno razmisliti o tome.”

“O utrci bez navijača je nešto o čemu ne želimo razmišljati dok ne budemo priupitani o tome. Na sreću, to se još nije dogodilo.”

Lammers je istaknuo kako se sport nalazi na u teškoj situaciji gdje će trebati balansirati između osiguravanja budućnosti, a u isto vrijeme paziti na zdravlje u paddocku i tribinama.

“Ne smijemo zaboraviti da se FIA i FOM suočavaju s nezamislivim zadatkom. Pokušavaju spasiti sve što se spasiti da; momčadi, sponzori, promotori. Oni rade sve što možete očekivati od njih, razmišljaju o svim scenarijima, što je dobra stvar.”

“Možemo se nadati da ćemo uskoro dobiti zeleno svjetlo te ponovno gledati utrke.”

Jan Lammers, sportski direktor

Podrži nas

Zadnji donatori:
Kico i  Zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Luka Kolak
Pulsmedia autor
323 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj