De la Rosa: Hamilton je bio “ogroman problem” već nakon drugog testiranja

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Pedro de la Rosa je otkrio da je Lewisu Hamiltonu 2007. godine bilo potrebno samo dvaput izići na stazu da pokaže koliko je brz i tako, po riječima De la Rose, “postane ogroman problem”.

Britanac je prvi put službeno nastupio u McLarenovom bolidu u rujnu 2006. godine nakon što je završio GP2 sezonu. De la Rosa je tad bio u igri za drugo mjesto u McLarenu, a kaže da mu se mišljenje o Lewisu potpuno promijenilo nakon drugog testiranja:

“Tad sam se predomislio. Imali smo dva bolida i testirali smo tu. To je bilo njegovo prvo iskustvo u F1 bolidu. Odradio je prvi test i nije ga bilo nigdje. Sjećam se da sam proučavao njegova vremena s tadašnjim trkaćim inženjerom.”

“Tad mi je inženjer rekao da će se taj dečko trebati jako popraviti kroz godine. Rekao je da će mu trebati vremena, bla, bla, ali da će biti dobar.”

“Ja sam mislio – da, da… Zatim sam izišao na stazu, odradio svoj test, vratio se u boks i vidio da je Lewis u drugom pokušaju bio najbrži. Pitao sam ih što se dogodilo, a odgovorili su mi da su mu dali nove gume.”

“Proučio sam podatke i bio je tako brz kroz Copse, Becketts, Maggots… Tad sam shvatio koliki je potencijal Lewis Hamilton. Par sekundi gledanja u podatke i shvatio sam da imamo ogroman problem.”

Španjolac kaže da je uskoro postalo jasno da će Hamilton biti timski kolega Alonsu, ali ne zamjera nikome na tome kako se situacija odvila.

“To je bio njegov prvi F1 test i drugi put na Silverstoneu. Ja sam shvatio da je dečko jako, jako brz. Vidio sam u karijeri puno vozača, a ja sam bio u društvu vrlo dobrih vozača, rekao bih. Čast mi je zbog toga. Ali kad sam vidio Lewisa znao sam da je to nešto posebno.”

“Kad je sezona završila znao sam da će Lewis biti u bolidu uz Fernanda. Bio sam sretan zbog toga jer bih i ja donio istu odluku da sam bio na mjestu Rona Dennisa i Martina Whitmarsha. Lewis je bio nevjerojatno brz, a za Fernanda znamo da je “mega”.”


Odgovor

13 komentara

  1. Mclaren
    KERS Prikaži

    ?Nema najboljega..ovaj dvojac je bio nesto najbolje kaj se u F1 dogodillo i ona 2007..postali su povijest igrom slucaja.



    21
    20

    1
  2. Fernando Alonso
    junior Prikaži

    Lewis se lakocom adaptiro u f1. Nekom treba vise nekom manje na prilagodbu. Nakon dobrih voznji 2009-2013 msm da me najvise fascinira njegov napredak od 2017. Moze to bit zbog manjka protivnika i trenutno najboljeg bolida ali sto ce imat vise sezona bez jakog pritiska to će imat vise vremena da popravi svoje mane koje su nekad bile vidljive. Zato nam sto prije treba dobar Ferrari ili Red Bull, a nadam se da ce se jos neko prikljuciti.



    8
    7

    1
  3. splico3107 Prikaži

    ima li godina da Lewis nije ima konkurentam bolid za pobjedu, bar koju u sezoni? Schumi je vozija kutije crvene 4 godine dok nije dobija bolid kakav zaslužuje.



    11
    -4

    15
    • Max Verstappen 1
      Multi 21 Prikaži

      Pa što? Eto, Lewis je imao više sreće pa je odmah dobio bolid koji zaslužuje.



      9
      8

      1
      • Fernando Alonso
        junior Prikaži

        Istina ,sreća ga je pomazila do sada u karijeri, ne vjerujem da je 2013 znao da ce mercedes bit toliko dobar, pogotovo toliko sezona. Mercedes mu je vjv pokazao program i sve ali nikad ne znaju gdje je konkurencija.
        Meni je 2009 godina bolje mjerilo lewisa kada je imao odlican drugi dio sezone nego 2019 gdje se pitanje naslova rijesilo jako brzo te je drugi dio sezone mogao provesti u mirnijoj borbi sa poboljsanim Red Bullom i Ferrarijem.



        1
        1

        0
    • Mercedes
      Har Kl Donator Prikaži

      Čovjek ti iz prve ruke priča kakav je Hamilton bio na drugom testu u F1 bolidu. Ne u prvoj utrci, nego kad je drugi put sjeo u F1 bolid. I trebao mu je jedan stint da bi prestigao Pedra. I ti opet ponavljaš glupe matrice …
      Nema sreća sa tim nikakve veze. Imao je Lewis i ponudu BMW-a, a nedavno smo saznali da je bio i na radaru Honde koji su čekali da McLaren ne angažuje Lewisa.
      Zašto bi neko vozio Minardi, ako ima ponudu McLarena i BMW-a?



      9
      7

      2
    • Bernie Ecclestone
      Dani Donator Prikaži

      Sva sreća pa su Prost (mclaren, renault, ferrari i williams) , Senna (lotus, mclaren i williams) i Šumi ( benneton i ferrari )vozili više od jedne godine u lošim timovima i lošim bolidima. Zaboravlja se da je veliki Alain Prost svoju prvu utrku u f1 vozio za McLaren.


      0
      -3

      3
    • Daniel Ricciardo
      _bataziv_0809 Prikaži

      Sa jednom od tih “crvenih kutija” se jedan Eddie Irvine borio za titulu prvaka.



      3
      3

      0
  4. Formula 1
    villeneuve7 Prikaži

    Hamilton je jedan od najboljih vozača ikada, nema šta a svako ko misli suprotno je idiot. Čovjek je jednostavno donio najbolje moguce odluke u karijeri i vozio za top timove. Sve mu se lijepo posložilo. Jest da vozi najbolje auto na gridu vec pola decenije ali nije on kriv. Na njemu je samo da to sto bolje iskoristi. Imali smo mnoge vozace koji su isto sjedili u najboljim bolidima pa nista ne napravise. Jednostavno nisu bili dovoljno brzi i kompletni vozaci, tipa Patrese u Williamsu 1992, ili Frentzen u Williamsu 1997, Coulthard je jedno 5 sezona vozio auto kojim se osvaja prvenstvo, pa nije uspio nista (Williams 1995, McLaren 1998-2001). Ili Webber u Red Bullu, Barrichello u Ferrariju (istina uvijek je bio 2. vozac iza Schumachera) itd itd



    12
    10

    2

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.