Norris: Williams je sad dio sredine poretka

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Lando Norris kaže da će njegov McLaren sad trebati uključiti i Williams u strateške kalkulacije jer smatra da je i ta ekipa sad dio sredine poretka.

Williams je cijelu prošlu sezonu proveo na dalekom začelju, a u cijeloj su sezoni zabilježili samo jedan bod, na kaotičnoj utrci u Njemačkoj.

“Mislim da je Williams sad puno bliže. Barem se mogu boriti, što znači da moramo misliti i na njih.”

“Moramo ih uključiti u strateške kalkulacije i računati kad da mijenjamo gume oko njih. Utrkivat ćemo se s njima i neće ih biti lako preteći.”

“Samo moramo biti svjesniji da je sad tu još jedna ekipa koja je uključena u bitku. Osim toga, ne vjerujem da će išta biti puno drukčije od prošle sezone.”

Norris kaže da je “ružičasti Mercedes”, odnosno Racing Point sad na vrhu sredine poretka, ali nije siguran o kolikoj se prednosti radi.

“Teško je reći. Na testiranjima su izgledali vrlo kompetitivno od prvog trenutka. Jednostavno, imaju bolid koji je dobar u svemu. Mislim da će započeti vikende jako dobro.”

“Teško je znati koliko su pokazali, a koliko skrivali… Možda su počeli premoćno, a onda su malo pred kraj testiranja skrivali formu.”

“U usporedbi s prošlom godinom napravili su ogroman iskorak, ali je očigledno zašto je to tako.”


Odgovor

4 komentara

  1. Jenson Button
    Lotus Prikaži

    Nadam se…



    2
    2

    0
  2. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Williams neće napraviti čarobni skok. Ako dođe do njihovoga uspona biti će bolan i trebati će nekoliko sezona da mogu u pravu borbu srednjeg poretka. Ako samo smanje sekunde zaostatka i nekako se uspiju hrvati za 9. mjesto će biti čudo nad čudima.



    4
    4

    0
    • avalon Prikaži

      zašto bi uspon williamsa bija bolan , zašto bi im trebalo nekoliko sezona d a mogu u borbu za sredinu poredka ? na čemu se takva “prognoza” zasniva ? u njihovoj novijoj povijesti tj 2011./12./13. su “plesali” 2 X na 9. , jednom na 8. mistu , bili pri dnu u društvu sa HRT – om , virginom ( sezonu posli primenovanom u marussiu) , “lažnim” lotusom , caterhamom …. prema plasmanima je bilo očito da napredka nije bilo . a onda su posli te 3 sezone stagniranja na začelju iz “čista mira” 2014. završili na 3. mistu . btw , te 2014. je ferarri sezonu završija iza williamsa koji je 2011. za ferarriem zaostaja 370 , 2012. 324 i 2013. 349 bodova . bottas koji je 2013. završija na 17. mistu s a 4 boda 2014. je završija na 4. mistu sa 186 bodova … 46 X više bodova nego 2013. ;) da je neko to prognozira virujem da bi mnogi prasnuli u smijeh ali …. desilo se . oporavak “preko noći” . istina , posli 2012./13. kad su koristili motor renaulta u 2014. su prešli na mercedesov ALI i RB je koristija motor renaulta pa je osvaja prvenstva . “lažni” lotus je posta caterham pa smo dobili i recimo “pravi” lotus koji je takođe koristija renaultov motor i koji je sezonu 2012. završija na 4. mistu 227 bodova više od williamsa sa ISTIM motorom . te sezone “novostvoreni” caterham takođe sa motorom renualta je prvenstvo završija 10. bez boda ! zašto ovo navodim ? pa ka nekakav “dokaz” da je motor renaulta bija sposoban u odličnoj šasiji osvajat prevenstva , u vrlo solidnoj lotusa bit pri vrhu , a u lošoj šasiji caterhama ne osvojit ni bod , a u manje lošoj williamsa 2012. bit u donjem , a 2013. skoro na dnu sa 5 bodova . u toku samo JEDNE sezone su “sredili” šasiju , kupili motor mercedesa i završili prvenstvo iza mercedesa , RB , a ispred ferarria ! sad su u sličnoj situaciji , 2018./19. su završavali na dnu , teško da će ponovit rezultat iz npr 2014. ali ko može kazat , prognozirat da će im povratak , uspon bit bolan , trajat nekoliko sezona kad njihova povijest pokazuje suprotno ? uostalom i McL je sa hondom bija loš , već prvu sezonu sa prelaskom na renaultovu PU su “živnuli” …. 2017. sa hondom su završili 9. ( tek je sauber bija gori od njih ) sa 30 bodova , da bi 2018. završili na 6. mistu sa 32 boda više nego 2017. , a lani su bili vrlo ugodno izneneđenje ….. 4. sa 83 boda više nego 2018. i 115 bodova više nego 2017. ako su u williamsu uspili konačno “složit” šasiju uz mercedesovu PU mogli bi već ove sezone ( ako sezone bude ) “uletit” u sredinu poredka … počet se borit sa McL , renaultom , TR , a pobjedit alfu i haas .



      8
      5

      3

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.