Izdvojeno

Silverstone otvoren prema održavanju nekoliko utrka, ne isključuju ni obrnuti smjer

Piše: Ante Vetma

Prije 3 godina, 16 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

S obzirom na izvanrednu situaciju koja trenutno vlada – čelnici staze u Silverstoneu su se ponudili za održavanje nekoliko F1 utrka, ako to bude potrebno.

VN Velike Britanije po trenutnom je rasporedu zakazana za 19. srpnja, a do kraja travnja će se donijeti konačna odluka o održavnaju, odnosno otkazivanju.

“Ja sam rekao Formuli 1 da smo spremni na suradnju u bilo kojem obliku, što god oni misle da je dobro za prvenstvo.”

Na pitanje o održavanju više utrka odgovara:

“Većina ekipa je smještena jako blizu našoj stazi i održavanje više utrka ne bi bilo komplicirano u tom pogledu. Imamo infrastrukuru, ekipe bi mogle ljude poslati doma i velik broj njih bi navečer mogao spavati u svojem krevetu.”

“Ako im tako možemo pomoći onda mi je drago da to možemo ponuditi. Učinit ćemo što god se od nas bude tražilo.”

Što se tiče vožnje u obrnutom smjeru, Silverstone trenutno nema licencu za to, ali upravitelj staze Stuart Pringle ne isključuje ni tu mogućnost:

“To nije tako bedasta ideja. Nemamo licencu za obrnuti smjer, ali ovo su izvanredna vremena pa pretpostavljam da su potrebne neke izvanredne odluke.”

“Ništa nije isključeno, ali idemo vidjeti kako će izgledati idućih nekoliko tjedana. Formula 1 gleda što se događa u Velikoj Britaniji, ali i što se događa u svijetu, te kako se mogu organizirati letovi i sve što je potrebno. To možda nije tako ludo pitanje.”

Dok se neki sportski događaji poput Wimbledona potpuno otkazuju, Formula 1 ima nešto više vremena za donošenje odluka:

“Silverstone je samo jedna postaja u kalendaru, a naši kolege iz F1 rade nevjerojatno marljivo kako bi složili sezonu koja počinje puno kasnije. Puno toga se odgodilo ili otkazalo pa pokušavaju složiti novu sliku u kojoj smo mi samo jedan dio.”

“Važno je da pokušaju pokrenuti sezonu, a za to im moramo dati vremena. Mi smo permanentna staza i imamo svu potrebnu infrastrukturu. Imamo nevjerojatno iskusnu ekipu ljudi koji znaju što rade i možemo si dozvoliti da odluke donesemo krajem travnja.”

Komentiraj

16 komentara

 1. Fernando Alonso
  Alonso king Prikaži

  Mr. Russel and Mr. Hamilton….Make yourself at home ?  3

  2
 2. Sebastian Vettel 5
  dzalac Prikaži

  Zasto ne, ako se smiri situacija do tad neka se igraju sa kalendarom ionako je sve oslo u k  8

  1
 3. Ferrari
  karlo_b Prikaži

  bas bi bilo zanimljivo da vise staza ponudi trku u obrnutom smjeru kad se sigurno nece odrzati planirani broj utrka.. primjerice spa ili red bull ring zamislite u kontra smjeru :P  7

  0
 4. ovo sa kontra smjerom mi zvuči ko zakašnjela prvoaprilska šala.  2

  4
 5. Max Verstappen 1
  Multi 21 Prikaži

  Zanimljivo u svakom slučaju. Zašto ne?
  Staza inače pruža brutalne utrke, iako mislim da bi u obrnutom smjeru bilo dosta teže pretjecati.  1

  0
 6. Kimi Raikkonen 7
  Iceman Donator Prikaži

  Radi ravnoteze u svemiru ocekujem sljedece godine Monzu nekoliko puta u nekoliko varijanti :D  2

  2

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Što bi bilo kad bi bilo… 3. dio

Oktanski koktel // Ante Maras

Prije gotovo 3 godine napisao sam 2 članka koji su prikazali nekakve drugačije ishode nekih od najpoznatijih događaja u povijesti najdražeg nam sporta koji su pokazali koliko bi drugačija bila F1 tijekom svoga postojanja do dana današnjeg U ovome posljednjem nastavku ću se više bazirati na određene događaje u Formuli 1 u posljednjih 30 godina, točnije neću zadirati toliko u prošlost, iako F1 prije 30 godina lagano ulazi u daleku...

Što je novo u novoj sezoni

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

S obzirom na to da smo se u ovo vrijeme prošle godine pripremali za najveću promjenu tehničkog pravilnika u zadnjih 30 godina - lako bi bilo zaključiti da nas od ožujka čeka "još malo ovog istog" Međutim, to je prilično daleko od stvarnog stanja Čekaju nas nova vozačka imena, rošade među ekipama, promjene šefova ekipa, promjene u kalendaru i određena "usavršavanja" tehničkog, financijskog i sportskog...

Još kolumni