Horner: Ekipe traže odgodu novog tehničkog pravilnika za 2023!

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 8 komentara

Christian Horner kaže da ekipe nisu presretne jednogodišnjom odgodom novog tehničkog pravilnika i traže da se isti odgodi za 2023. godinu. Štoviše, kaže da se većina slaže oko tog zahtjeva.

“Pregovoramo o novoj odgodi pravilnika za još jednu godinu jer bi po mom mišljenju bilo potpuno neodgovorno 2021. imati toliki teret razvojnih troškova.”

“Čini se da postoji razuman konsenzus među ekipama, ali sve to treba potvrditi i FIA.”

“Najvažnije je ostvariti stabilnost. Kad god uvedete nova pravila to znači da uvodite novi trošak, a trenutno je najodgovornija stvar držati troškove pod kontrolom tako da onemogućite razvoj što više dijelova bolida.”

F1 se sprema na uvođenje ograničenja budžeta od 2021. godine, i to na 175 milijuna dolara godišnje. Horner kaže da je to sve sekundarno u odnosu na viši cilj, a to je anticipacija ekonomskog utjecaja trenutne situacije.

“Ako je recimo 60% šasije zamrznuto za razvoj za idućih 18 mjeseci – to će dramatično smanjiti troškove ekipa, bilo da se radi o Red Bullu ili Williamsu.”


Odgovor

8 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    E sad treba lupit sakom o stol i reci dosta, previse se popusta



    5
    5

    0
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Znači RB vjeruje u ovogodišnji bolid.



    7
    7

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    kimi007 Prikaži

    Normalno da Red Bull ovo govori pošto Honda svake godine izgleda sve bolje i bolje, a aeropaket s Adrian Neweyom nikad neće razočarati.



    5
    5

    0
  4. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Najbolje da ostave ovakve bolide od lani i uvedu tokene jos 10 godina s istim pravilima. Ovo je dojadioo bogu i vragu. Ne kuzim kako netko misli skinut u ovim pravilima Mercedes ako ne zele promjenu istih. Ocito je da su najbolji i da ih jedino promjena iz temelja moze skinuti s trona .



    7
    6

    1
    • Fernando Alonso
      Alonso king Prikaži

      Kada je u pitanju posao, smatram da im skidanje Mercedesa s trona i nije toliko bitno kao prije nekoliko godina. Top 3 tima su u svome svijetu i imaju velike prihode. Ova situacija o odgodi pravilnika za jos jednu godinu im ide u korist jer im je to nepisana potvrda da ce i uvodenjem novih pravila imati bolid za vrh sporta, a 2022. sa sadasnjim pravilima ce i dalje biti u vrhu kao i obicno. Mozda grijesim, ali vrijeme ce pokazati. Opet sve ovisi o FIA-i, a mi fanovi cemo se morat moliti da donesu, u posljednje vrijeme rijetke, dobre odluke.



      4
      4

      0
  5. Bmw
    dex_wpm Prikaži

    Ma ništa onda, čekajte 2025 pa ako se motori budu mijenjali onda i nova pravila…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.