Promjena u vozačkoj postavi McLarena?

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 1 min 4 komentara

Jenson Button i Fernando Alonso, McLaren Honda

Jenson Button i Fernando Alonso, McLaren Honda

Stoffel Vandoorne, po svemu sudeći, pravit će društvo Fernandu Alonsu u McLarenu sljedeće sezone. Zaključak je to nekoliko novinarskih portala diljem svijeta. Izvori navode da će ova vijest biti objavljena od strane ekipe iz Wokinga u Belgiji za vrijeme trajanja trkaćeg vikenda nakon ljetne pauze. McLarenov junior, 23-godišnji vodeći čovjek GP2 serije, zamijenit će 35-godišnjeg veterana Buttona za 2016. Prije nekoliko dana, Jenson je povezivan s mjestom voditelja emisije “Top Gear”.

McLaren je istovremeno odbacio ove glasine da će odluku o momčadskom dvojcu donijeti u Belgiji. McLarenov glasnogovornik rekao je za “Pitpass.com” sljedeće :

“Ove glasine su netočne. Neće biti odluke o vozačima u Belgiji. Razgovarat ćemo, odlučiti i objaviti vozačku postavu za 2016. kada dođe pravo vrijeme za to.”

Button, s druge strane, ima u ugovoru opciju produženja valjanosti za još jednu sezonu, ali to nije nikakvo jamstvo. Podsjetimo, Kevin Magnussen također stoji pripravan i čeka svoj red.


Odgovor

4 komentara

  1. Marros Prikaži

    Sve više i više dobivam osječaj da se McLaren nekako gubi po pitanju vozačke postave zadnjih nekoliko godina. Od odlaska Hamiltona čovjek dobiva osječaj kao da u stvari ne znaju što bi htjeli. Da su uzeli Pereza, bilo mi je malo čudno, iako je 2012. ostvario nekoliko dobrih rezultata. Da su mu dali otkaz poslje jedne sezone u slabom bolidu, bilo je čudno i drugima. Da su onda govorili da je Magnussen novi Hamilton, i da je to nova zvijezda, to i razumijem. Dečko je ipak ostvario drugo mjesto na debiju, i iako kasnije rezultati nisu bili na takvom nivou ipak je odvozio dobru sezonu. Da su onda opet mladome vozaču rekli neka malo pričeka i zadržali iskusnoga Buttona i to još mogu da razumijem. Ipak u situaciji u kakvoj se McLaren nalazi sa Hondom možda je bolje imati nekoga iskusnijega za početak. Čak mogu i razumijeti, da je došlo vrijeme da Button završi karijeru. Bila je i duga i uspješna. No nekako ne mogu razumjeti, da sada dolazi recimo Vandoorne, koji je doduše očigledno veliki talenat, a da Kevin nestane sa scene poslje jedne dobre debitantske sezone. Mislim , dečko ima tek 23 godine osvojio je postolje več na prvoj utrci u karijeri…Boga mi u 80-ima i 90-ima vozači koji bi ostvarili takve rezultate u prvoj sezoni nastupanja u F1 ne bi se našli tek tako na cesti.


    0
    0

    0
    • Luka Maloić Prikaži

      Mislim da je Kevinov problem nedostatak financijskih sredstava.
      Nije uzalud Ron hodao po Danskoj trazeci kompanije koje bi ga eventualno sponzorirale.

      Tuzno je to sto ostanes bez mjesta jer nemas dovoljno dolara.. Kad bi samo talent bio presudan faktor – bilo bi to sjajno


      0
      0

      0
    • Mclaren
      raca Prikaži

      Budimo pošteni pa priznajmo. Magnussen je više stjacajem okolnosti osvojio drugo mjesto, nego nekom vanserijskom vožnjom, ali da je talent, je. Još sam prošle godine na GP1, skoro sigurno, najavljivao da će postava za ovu godinu biti Kevin-Stoffel, međutim, Honda je umiješala svoje prste, kao, hoće vozača it top bla, bla bla. Da se moglo imalo pretpostavit da će napravit motor kakav su napravili, vjerujem da bi situacija sa postavom bila drugačija. Mislim da Japanci izgubili dio kredibiliteta u važnijim odlukama, bar dok ne naprave ono što najavljuju, Mercedesu krajnje konkurentan stroj. Do tada neka Ron osigura Stoffela i Kevina za budućnost McLarena.


      0
      0

      0
      • Luka Maloić Prikaži

        Potpis raca – to ja govorim već neko vrijeme
        Razumijem da trebaš top vozača koji je iskusan, koji može pomoći u razvoju bolida, koji ima kilometre i kilometre u rukama… ALI kada takvog vozača plaćaš toliko koliko McLaren plaća Alonsa, a on si ionako ništa ne može pomoći jer je bolid nekonkurentan…

        Treba revidirati odluke i pogledati da li su ti novci dobro utrošeni – a govorimo o puno novaca.

        Bolje da su ovi mladi lavovi zajedno s mladom ekipom skupljali iskustvo, krčili svoj put naprijed pa napali za 2-3 sezone kada zajedno, kao tim, sazriju.

        Da se mene pita – Kevin i Stoffel i amen!


        0
        0

        0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.