Sedam momčadi s bazom u UK pomažu u proizvodnji medicinskih uređaja za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 2 min 9 komentara

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva potvrdila je kako su u proteklih dva tjedna kolektiv od sedam F1 momčadi s bazom u Ujedinjenom Kraljevstvu, njihovi tehnološki ogranci i Formula 1 napravili značajan napredak u definiciji i koordinaciji njihovog odgovora na Vladin poziv u pomoć vezano za proizvodnju medicinskih uređaja za pomoć u liječenju pacijenata oboljelih od korona virusa.

Radi se o sljedećim momčadima: Aston Martin Red Bull Racing, BWT Racing Point F1 Team, Haas F1 Team, McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Renault DP World F1 Team, ROKiT Williams Racing.

Njihovi zajednički napori, koji su dobili naziv „Project Pitlane“, dio su napora cjelokupne industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu da proizvede i isporuči respiratorne uređaje koji bi zadovoljili nacionalne potrebe.

Slijedeći odluke koje je donijela Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, Project Pitlane fokusirat će se na tri područja rada. Ta područja variraju u opsegu, od prenamjene postojećih medicinskih uređaja do potpore u povećanju proizvodnje postojećih dizajna ventilatora kao dio konzorcija VentilatorChallengeUK te brzog dizajniranja i proizvodnje prototipa novog uređaja za certificiranje i naknadnu proizvodnju.

U svakom od tih slučajeva, Project Pitlane će udružiti resurse i mogućnosti svojih članova na najbolji mogući način, fokusirajući se na temeljne vještine F1 industrije: brzi dizajn, proizvodnja prototipa, testiranje i sastavljanje. Jedinstvena mogućnost Formule 1 da brzo odgovori na inženjerske i tehnološke izazove omogućava ovoj grupaciji da pridoda vrijednost široj inženjerskoj industriji.

Project Pitlane će se usredotočiti na koordiniranje i odgovaranje na jasne izazove koji su postavljeni. Momčadi su spremne pomoći i u drugim područjima koja zahtijevaju brze i inovativne tehnološke odgovore na jedinstvene izazove koje predstavlja pandemija COVID-19.


Odgovor

9 komentara

  1. Bmw
    dex_wpm Prikaži

    Ferrari je siguran dok im je Kaspersky sponzor ?



    15
    15

    0
  2. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    Svaka čast, zato je ovaj sport iznad svih drugih!



    8
    8

    0
  3. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Hvale vrijedno :) Tako i treba.. Da li sam preskocio vijest kad je Ferrari radio isto ili je nije bilo.



    5
    5

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.