Sedam momčadi s bazom u UK pomažu u proizvodnji medicinskih uređaja za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa

Luka Jurić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sedam momčadi s bazom u UK pomažu u proizvodnji medicinskih uređaja za liječenje pacijenata oboljelih od korona virusa

Luka Jurić

Vlada Ujedinjenog Kraljevstva potvrdila je kako su u proteklih dva tjedna kolektiv od sedam F1 momčadi s bazom u Ujedinjenom Kraljevstvu, njihovi tehnološki ogranci i Formula 1 napravili značajan napredak u definiciji i koordinaciji njihovog odgovora na Vladin poziv u pomoć vezano za proizvodnju medicinskih uređaja za pomoć u liječenju pacijenata oboljelih od korona virusa.

Radi se o sljedećim momčadima: Aston Martin Red Bull Racing, BWT Racing Point F1 Team, Haas F1 Team, McLaren F1 Team, Mercedes-AMG Petronas F1 Team, Renault DP World F1 Team, ROKiT Williams Racing.

Njihovi zajednički napori, koji su dobili naziv „Project Pitlane“, dio su napora cjelokupne industrije u Ujedinjenom Kraljevstvu da proizvede i isporuči respiratorne uređaje koji bi zadovoljili nacionalne potrebe.

Slijedeći odluke koje je donijela Vlada Ujedinjenog Kraljevstva, Project Pitlane fokusirat će se na tri područja rada. Ta područja variraju u opsegu, od prenamjene postojećih medicinskih uređaja do potpore u povećanju proizvodnje postojećih dizajna ventilatora kao dio konzorcija VentilatorChallengeUK te brzog dizajniranja i proizvodnje prototipa novog uređaja za certificiranje i naknadnu proizvodnju.

U svakom od tih slučajeva, Project Pitlane će udružiti resurse i mogućnosti svojih članova na najbolji mogući način, fokusirajući se na temeljne vještine F1 industrije: brzi dizajn, proizvodnja prototipa, testiranje i sastavljanje. Jedinstvena mogućnost Formule 1 da brzo odgovori na inženjerske i tehnološke izazove omogućava ovoj grupaciji da pridoda vrijednost široj inženjerskoj industriji.

Project Pitlane će se usredotočiti na koordiniranje i odgovaranje na jasne izazove koji su postavljeni. Momčadi su spremne pomoći i u drugim područjima koja zahtijevaju brze i inovativne tehnološke odgovore na jedinstvene izazove koje predstavlja pandemija COVID-19.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9379 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Luka Jurić
Pulsmedia autor
215 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #koronavirus

Komentiraj

9 komentara

 1. Ferrari je siguran dok im je Kaspersky sponzor ?  15

  0
 2. Svaka čast, zato je ovaj sport iznad svih drugih!  8

  0
 3. Sebastian Vettel 5 Crash Donator Prikaži

  Hvale vrijedno :) Tako i treba.. Da li sam preskocio vijest kad je Ferrari radio isto ili je nije bilo.  5

  0