Izdvojeno

Leclerc: Rivali bi trebali vjerovati FIA-i

Piše: Ante Vetma

Prije 2 godina, 2 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Charles Leclerc kaže da bi ekipe u Formuli 1 trebale vjerovati FIA-i, te da je po njemu sasvim razumljivo da detalji dogovora nisu mogli biti javno objavljeni.

“U potpunosti vjerujem svojoj ekipi, naravno.”

“Vjerujem da FIA prati da je sve OK. Što se mene tiče – ova priča je završena. Gledam prema budućnosti.”

Leclerc je pojasnio svoj stav:

“Mislim da bi trebali vjerovati FIA-i da čini svoj posao. Mislim da je potpuno razumljivo da ne može objaviti sve detalje jer je tu puno posla oko pogonske jedinice. Ako to objavite onda dajete javnosti uvid u sav posao koji je ekipa napravila.”

“Po meni je to razumljivo.”

Leclercov timski kolega Sebastian Vettel je komentirao na sličan način:

“Vjerujem ekipi da radi kako treba, unutar pravilnika u svakom trenutku.”

“Svi mi vjerujemo FIA-i da radi svoj posao sa svim ekipama na gridu. U tome je odgovor i mislim da se nema što za dodati. Ako imate dodatna pitanja onda ja nisam prava osoba za to jer su bolidi toliko kompleksni da ja ne mogu dati detaljnije informacije.”

Nakon velike medijske bure i javnog, pa i tajnog dopisivanja na relaciji FIA – Mercedes/Williams/Racing Point/Red Bull/AlphaTauri/McLaren/Renault – sve je prilično utihnulo, a Motorsport i Autosport portali su sramežljivo prenijeli vijest da je Mercedes odustao od cijelog slučaja.

Mišljenje autoraFIA-i se vjeruje samo kad donosi odluke u skladu s mišljenjem navijača kojeg se pita vjeruje li FIA-i.

Komentiraj

2 komentara

 1. slažem se s mišljenjem autora. on point. :)  3

  0
 2. Ocekivana i korektna izjava.
  Nista drugo nije ni mogao reci , sta god on ustvari mislio o FIA-i :D  1

  0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj košta, vrijeme košta, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez pomoći naših čitatelja - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Kolumne

Starački domovi F1 vozača: TV lica

Oktanski koktel // Ante Maras

Dolazimo do kraja našeg serijala o putevima kojima krenu F1 vozači nakon što napuste kraljicu motorsporta Za razliku od prijašnjih dijelova, u ovom ćemo se dotaknuti onih vozača koji su upravljač bolida zamijenili mikrofonom i slušalicama te postali komentatori i stručni analitičari TV kuća po pitanju Formule 1 Dobitna kombinacija za obje strane: televizijske kuće dobivaju vrhunske stručnjake koji svojim analizama i znanjem...

Što sve vozač vidi na ekranu volana

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Na primjeru Charlesa Leclerca i njegovog Ferrarija možemo jasno očitati što vozač vidi na ekranu svog volana Primjer ekrana na F1 volanu 1) Prethodni krug U gornjem lijevom kutu vidi se vrijeme posljednjeg odvoženog kruga, u ovom slučaju je iznad dvije minute jer se radilo o izlaznom krugu u kvalifikacijama 2) Broj okretaja Nova generacija bolida Formule 1 ne postiže više od 15 tisuća okretaja u minuti, ali samo...

Pogled u budućnost – 1. dio: Mercedes i Red Bull

Lociranje // Lovro Andraka

Iako više od polovice trenutnih vozača u Formuli 1 nije niti će tako skoro zagaziti u tridesete godine života, momčadi uvelike razmišljaju o mladim vozačima koji se tek razvijaju i probijaju kroz juniorske kategorije Ne samo da razmišljaju o njima, već ih imaju pod ugovorima i podupiru njihove karijere Razvijanje vlastitih mladih vozača u sklopu juniorskih akademija postalo je standard u suvremenoj F1 i zato danas gotovo sve...

Još kolumni