F1 potvrdila pomicanje ljetnog zatvaranja tvornica u raniji termin

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

F1 potvrdila pomicanje ljetnog zatvaranja tvornica u raniji termin

Lovro Andraka

Kao što je ranije najavljeno, tradicionalno ljetno zatvaranje tvornica pomaknuto je u raniji termin s obzirom na globalnu krizu zbog koronavirusa.

Inače F1 momčadi moraju zatvoriti svoje pogone na period od dva tjedna u srpnju i/ili kolovozu, no kako bi se otvorila mogućnost ubacivanja odgođenih utrka u tim mjesecima, momčadi i čelnici sporta dogovorili su pomicanje tog perioda u ranije mjesece.

Momčadi će morati zatvoriti pogone u ožujku i/ili travnju, a period na koji će to morati napraviti produžen je na tri tjedna. Sve utrke koje su bile zakazane u tom periodu već su odgođene.

“S obzirom na globalni utjecaj COVID-19 koronavirusa koji trenutno utječe na organizaciju događaja FIA-jina Svjetskog prvenstva Formule 1, Svjetsko motosport vijeće odobrilo je promjenu Sportskog pravilnika FIA Formule 1 za 2020. pomicanjem ljetnog perioda zatvaranja sa srpnja i kolovoza na ožujak i travanj te njegovim produljenjem s 14 na 21 dan”, stoji u priopćenju FIA-je.

“Svi natjecatelji stoga moraju odraditi period zatvaranja u trajanju 21 uzastopnog dana tijekom mjeseca ožujka i/ili travnja.”

“Promjenu su jednoglasno podržale F1 strateška grupa i F1 komisija.”

Podrži nas

Zadnji donatori:
fortmer
zekohonda

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9405 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
871 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Sezona 2020.

Komentiraj

2 komentara

  1. Charles Leclerc 16 Brisbane Prikaži

    I opet će na udaru prije svega biti mehaničari koji su većinski u izolaciji i sad zbog Australije. Ta letnja pauza im je bila jedina moguća opcija da odu kući da odmore ko ljudi.    4

    2