Vettel kaže da je Ferrari jako napredovao od njegovog dolaska

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 13 komentara

Sebastian Vettel kaže da je Ferrari jako napredovao od vremena kad se on priključio ekipi, te kaže da su dokazali da znaju napraviti najbrži bolid.

Svejedno, po njemu je Mercedes postavio “jako, jako visoki standard” i ove godine će se sigurno boriti za sedmi uzastopni naslov.

“Ekipa je na puno, puno područja jako napredovala od 2015. godine kad sam im se priključio. Očigledno, pravila su se mijenjala i tako dalje, ali mislim da smo dokazali da možemo napraviti najbrži bolid.”

Četverostruki prvak je s Ferrarijem dvaput završavao na drugom mjestu – 2017. i 2018., a prošle godine je bio tek peti.

“Ako pogledate 2017. od samog početka – vjerojatno smo imali najinovativniji bolid. To dovoljno govori o kvalitetnom kadru kojeg imamo. 2018. smo u velikom dijelu sezone izgledali vrlo dobro.”

“Prošle godine mislim da smo imali svojih jačih strana. Očigledno, nismo imali najjači paket, ali smo ga imali na nekim stazama i u nekim područjima. Prema tome, mislim da imamo mogućnost isporučiti najbolji bolid.”

Vettel kaže da Ferrari mora podići nivo u mnogim aspektima ako želi borbu protiv Mercedesa:

“Nedostaje da se sve spoji i da imamo najbolji paket. Naravno, to ovisi i o tome što druge momčadi rade. Nismo u ogromnom zaostatku niti u jednom području, ali u malim stvarima se čini razlika.”

“Nivo utrkivanja je jako visok. Mislim da je Mercedes postavio jako, jako visok standard. Na nama je da ih dostignemo. Gledajući izvana – mislim da imamo tu namjeru, volju, odlučnost, ali i volju da se poboljšamo kao organizacija. Stvar je u malim stvarima koje se moraju spojiti. To nije lako, ali definitivno pokušavamo jako marljivo. Mislim da imamo sve sastojke.”

 


Odgovor

13 komentara

  1. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    parole. parole. paroleee
    alibi?…beta izgovori…nema vise iskre u ocima i to je to sto je bilo od njega….



    10
    -4

    14
    • Ferrari
      Boris_CRO Prikaži

      On nije MS, Alonso ili Hamilton, ali bi i on pojeo Bottasa u tom Mercedesu. Problem je što je Ferrari kaotičan, a očekivanja su savršenstvo i poezija. Da je on prešao u Mercedes umjesto Hama imao bi deset naslova.



      24
      8

      16
  2. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ponavlja se i njemu što i Alonsu.Nedovoljno konkurentan bolid ostalo su pričice..Bio je vice prvak s Ferrarijem a to nije ono pravo..



    19
    18

    1
  3. Michael Schumacher
    senna66 Donator Prikaži

    Ne znam, ja vidim iste greške tima u svim područjima iz godine u godinu.



    19
    18

    1
  4. Ferrari
    Fangio Donator Prikaži

    A ja ne vidim nikakve greške. I ne moze se reci da Ferrari ima los automobil. Biti dva puta viceprvak ne moze biti lose. Doduse, nije jednako dobro kao biti prvak. Ali , ocito je da Mercedes ima auto koji je pobjednicki i svake godine ga samo popravljaju.

    A ovi negativni komentari dolje. To sve mozemo primijeniti i na RB, McLaren itd.



    11
    11

    0
  5. Sebastian Vettel
    Pastor Prikaži

    Visok standard, u tome je stvar zašto nekadašnje velike ekipe više nisu tako velike. Radi se na puno profesionalnijem nivou nego nekada kad su ovim sportom harali recimo Williams i McLaren. Nekad se bilo lakše istaknuti, sa malo boljom organizacijom, i nešto više para. Ali neki velikani su ostali staromodni za današnju F1… Ferrari barem prati ovaj napredak. Nisu na vrhuncu, ali su uvijek blizu, dok su neki na samom dnu.

    Da je F1 sport kao neki drugi (recimo da je F1 samo prva liga, i da iz nje ispadaju najgori na kraju sezone, a ulaze najbolji iz druge lige), Williams već nebi više gledali u F1.



    8
    8

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.