Puls uživo 01: Petak

Izdvojeno

Pulsmedia portal

Prije 4 godina 4 min 47 komentara

Utorak

11:10 Red Bull je odmah po dolasku u Melbourne uložio protest oko legalnosti usisnika na Mercedesovim stražnjim kočnicama.
11:50 FIA je izdala novu tehničku direktivu (TD 014/20) u kojoj pojašnjava što je točno dozvoljeno. Mercedes će morati napraviti manje promjene kako bi izbjegli probleme s FIA-om tijekom nastavka vikenda.
12:25 Formula 1 je sklopila novo partnerstvo sa energetskom firmom iz Saudijske Arabije pod imenom Aramco. To je prvi veliki globalni partner u Liberty eri, te sad ulaze u društvo s DHL-om, Emiratesom, Heinekenom, Pirellijem i Rolexom.
13:22 Formula 1 nudi besplatno korištenje F1 TV na 7 dana. Dodatne informacije ovdje.
14:05 Helmut Marko tvrdi da će Red Bull protestirati ako Mercedes bude koristio DAS u Melbourneu.
“Taj sustav po našem mišljenju nije legalan i ako se bude koristio – uložit ćemo protest.”
14:23 Navodno se za protest spremaju i u Renaultu. Njima se nije pretjerano dopalo što je Racing Point precrtao prošlogodišnji Mercedesov bolid. Nije ih zavarala činjenica da je Mercedes bio siv, a Racing Point je ružičast.

Srijeda

07:30 Press konferencija za vozače održat će se sutra u 6 sati ujutro po našem vremenu. Gosti su Vettel, Hamilton, Ricciardo i Latifi.
07:31 Press konferencija za šefove ekipa održat će se u petak u 4 sata ujutro po našem vremenu. Gosti su Binotto, Brown, Wolff i Horner.
07:35 Renault je od ove godine “Renault DP World“, a napokon su otkrili i novu livreju koja je ista kao i prošle godine. Kako biste izbjegli Google pretraživanje za pojam “DP World” – treba reći da se radi o firmi specijaliziranoj za logistiku, a baziranoj u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
13:00 Chase Carey i Jean Todt su odgovorili na pismo sedam ekipa. Brane povjerljivi dogovor između Ferrarija i FIA-e, a Todt tvrdi da je podržao detaljnu FIA-inu istragu. Tih sedam ekipa će se u ponedjeljak u Melbourneu sastati da rasprave o idućim koracima.
13:30 Navodno se razmatra dupla utrka u Bahreinu, s obzirom na visoke šanse otkazivanja VN Vijetnama.
14:06 Mercedes je promijenio usisnike na stražnjim kočnicama i sad su u skladu s pravilnikom, a kažu da će u nastavku vikenda koristiti DAS, makar po cijenu da se Red Bull žali.

Četvrtak

11:40 Prema saznanjima, sinoć je potvrđen jedan slučaj zaraženog koronavirusom u hotelu koji je u neposrednoj blizini Albert Parka. Isto tako, nekolimo mehaničara iz McLarena, Haasa, Racing Pointa i Ferrarija su se javili lječnicima sa simptomima koji ukazuju na virus. Špekulacije koje kruže su da će se utrka odgoditi ili možda zabrana publike kao što je slučaj za VN Bahreina.
12:15 Mišljenje vozača oko održavanja utrke, možete pročitati ovdje.
12:44 I kako je potvrđeno da se McLaren povlači iz Australije, stigli su nalazi za mehaničare Haasa koji su negativni.
21:52 Iako je BBC već objavio da je GP vikend odgođen – službene potvrde od F1 još uvijek nema. U paddocku je kaos, nitko nije dobio službenu informaciju hoće li se treninzi održati pa ekipe moraju doći na stazu kao da sve ide po planu. Za par minuta počinje sastanak čelnika sporta i očekuje se konačna odluka…
22:05 Kakav vikend… Bolid dvosjed (Minardi) koji kruži stazom upravo je imao incident, nije poznato koliko ozbiljan, ali navodno su vozač i suvozač u redu.
22:30 Nevjerojatno… Dok se čeka Chase Carey – čelnik VN Australije Paul Little tvrdi da će se iduća tri dana odraditi po rasporedu. Istovremeno, mehaničari su došli na stazu i ne znaju treba li spakirati bokseve ili slijedi 1. trening…
22:36 Paddockom kruži informacija da su Vettel i Raikkonen odletjeli doma. Također, ekipe su navodno glasovale za ili protiv nastavka vikenda i rezultat je bio – 5:5.
22:50 FIA ne objavljuje ništa, a ekipe se pakiraju za odlazak.
01:00 Sasvim očekivano – FIA je potvrdila otkazivanje Velike nagrade Australije.

Petak

10:45 Ekipe su se složile da svoje zaposlenike stave u karantenu do 29. ožujka. Otkazane utrke bi se mogle održati tijekom ljetne stanke, a ako bude potrebno – sezona bi se mogla protegnuti na 2021. godinu. U tom slučaju bi novi bolidi i novi pravilnik došli tek 2022.

Odgovor

47 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    ne razumijem, je li ovo neka zajebancija ili ne?
    ako nije, odakle ovaj info? pokušavam na stranci of fia-e pronaći nešto, bez uspjeha.



    2
    -4

    6
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    WTF :shock:

    Šta će to biti da je RB protestvovao kontra Benza. :chill:

    Mogu msiliti šta onda sljuduje Ferrarija? :mrgreen:



    9
    5

    4
  3. Mercedes
    Har Kl Donator Prikaži

    Znači slijedeća nova utrka je pustinjska :?



    3
    2

    1
  4. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Zas nisu sačekali nedjelju, pa ih onda cvaknili i da oduzmu bodove Mercu, kojih će biti dosta.



    3
    3

    0
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    Ferrari mora krenuti sa PRom i politikom. Previše su si ovi novi timovi uzeli maha. Treba to srezati u korijenu. Zadnjih 5-6 godina Ferkani se napadaju sa svih strana, a ovi šute kao da su časne sestre.



    18
    12

    6
  6. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Nije ih zavarala činjenica da je Mercedes bio siv, a Racing Point je ružičast.

    ?????



    19
    18

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Zanimljivo je to kako takve stvari prolaze ispod radara dok je Ferrarijev motor na tapeti. Znaci rp ima doslovno pljunuti bolid od Mercedesa iz 2019 a tu nitko ne postavlja upite. Ok ako je netko kupovao odredene djelove koji se smiju kupiti, no kopirati cijeli bolid nije dozvoljeno no pitanje je kako to dokazati. Mislim da ce vec od prve 2,3 utrke biti jasno sto je ispod pokoopca kod rp-a jer ako je to vise od same kopije iz vana to ce se lako vidjeti po samoj brzini bolida naspram ostalih.



      7
      3

      4
  7. Lando Norris
    Zola Prikaži

    Kakav cirkus bokte



    3
    3

    0
  8. Nelson Piquet
    Grah0 Donator Prikaži

    Luda kuća. Dorna je to odradila mnoooogo bolje u MotoGP.



    5
    5

    0
  9. Vw
    Kiki_GP Prikaži

    Da li itko zna da li ce se odrzati ujutro trening ili ne. Da znam da si navijam sat ili nece bit potrebe. Ovo je sramota za F1 po meni. A McL bi kaznio velikom svotom kao i vozace koji su otisli. Prvo cijeli McL je trebao bit u karanteni ako se otkrio korona virus. Ja sam mislio da su vozaci Sainz i Norris pozitivni na virus, ipak su vozaci pa McL nece nastupit. U ovo nista ne vjerujem, i da sam sponzor trazio bi raskid ugovora kao i naknadu stete.


    0
    -15

    15
    • Tag Heuer
      Cavallino Rampante Prikaži

      Otkazano(FIA i F1 objavile)


      0
      0

      0
    • Lando Norris
      Zola Prikaži

      Ti bi kaznio sto su se povukli iz utrke i stavili se u samo izolaciju da ne naprave jos vece srsnje? Frende moj ja bi tebe kaznio u stvari kazni se sam zasluzio si. Kakvih kretena ima po ovom portalu to je strasno. Fia i liberty media su ti koji su znali kakvo je stanje dole i svejedno su otisli sa tonama oprrme. Sta je po tebi jedan meclaren kriv prosvjetli me molim te.



      2
      1

      1
  10. Ferrari
    tsunami07 Prikaži

    “Formula 1 and the FIA, with the full support of the Australian Grand Prix Corporation (AGPC), have taken the decision that all Formula 1 activity for the Australian Grand Prix is cancelled” mislim da je ovako najbolje :) zdravlje na prvom mjestu pa sve ostalo iako me ne bi cudilo i da je pocelo s obzirom na Amere… nista ekipa strpit cemo se jos malo :D



    3
    3

    0
  11. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Slušam ove vijesti iz Italije o coroni i koliko mi teče crvena krv žilama tocno mogu zamisliti da su bili nonsalatni bas kao i Ferrari masu puta.



    4
    4

    0
  12. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Nek si se ti Mario ustao ujutro u 2 da gledas fp1, neka konju, neek.



    4
    3

    1
  13. lukarak Donator Prikaži

    …sezona bi se mogla protegnuti na 2021. godinu. U tom slučaju bi novi bolidi i novi pravilnik došli tek 2022.

    Eto, rjesenje. Nije ni lose, da vidimo DAS u akciji. Al ako se protegne na 2021, jel se tu kao misli na 1. i 2. mjesec, pa da se ide opet na sezonu 2021 s istim bolidima ili misle vozit 21 utrku kroz 2 godine?


    0
    0

    0
  14. Renault
    Renault_F1_team Pretplatnik Prikaži

    Nije zaludu Liberty media nudila 7 dana gratis F1Tv ?



    5
    5

    0
  15. F1 FENBOJ Prikaži

    Ava Karabatić : Ne mogu virovat da su otkazali koronu u Australiji



    1
    -1

    2
  16. Bmw
    EnoEno Prikaži

    Nista!!.kupiti novi joystick igrati ps do pocetka!


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.