Glock: Za Vettela bi alternativa mogao biti McLaren [anketa]

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 25 komentara

Sebastian Vettel je trenutno vezan za Ferrari do kraja 2020. sezone, a iako su i on i Mattia Binotto jasno rekli da je nastavak ugovora prioritet za obje strane – nije isključena mogućnost promjene ekipe ili čak odlaska u mirovinu za Vettela.

Timo Glock, bivši F1 vozač i trenutno član DTM serije, kaže da bi Vettel trebao ustrajati na svojim uvjetima ili odabrati neku drugu opciju.

“Primjerice, mogao bi u McLaren. Nijemac je na čelu te ekipe, a Andreas Seidl vjerojatno želi iskusnog sunarodnjaka u ekipi.”

“Mercedes bi također mogao biti opcija, ali to samo Toto Wolff zna jer samo on zna kakvi su ugovori njegovih vozača i hoće li biti produljeni. Trenutno izgleda kao da su Sebastianu vrata zatvorena samo u Red Bullu.”

Podsjetimo, Helmut Marko je prije par tjedana izjavio da bi Vettel za dolazak u Red Bull trebao pristati na značajno smanjenje plaće.

Situaciju u Ferrariju je komentirao:

“Charles Leclerc je dokazao svoju snagu, performanse su mu na istom nivou kao kod Sebastiana i zaslužuje jednaku podršku.”

“Međutim, ako Ferrari razvije bolid koji će odgovarati Sebastianu i u kojem će se osjećati ugodno i voziti svojim stilom – onda će se vratiti na svoje stare pobjedničke staze.”

Gdje će Vettel biti 2021.?

Rezultati

Loading ... Loading ...

Ako imate problema s prikazivanjem ankete, kliknite ovdje.


Odgovor

25 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    I tebe smo upamtili po naslovu prvaka.



    17
    -1

    18
  2. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    Stavio sam Mercedes, čisto jer se nadam nekim ludim rošadama.
    Razum kaže da ostaje u Ferrariju ili ide ća u mirovinu.



    14
    13

    1
    • Audi
      Alonso1983 Prikaži

      Da ode u Mercedes, mislim da je onda za ocekivat da bi Lewis otisao dalje. Ti zbilja mislis da bi netko bio toliko lud da bi napustio tako dobru i uhodanu ekipu kao Mercedes. Budimo realni nece Mercedes ni RB ni Ferrari remetiti mir u kokosinjcu ako ga imaju i ako isti isporucuje rezultat. Mozda bi se oni htjeli okusati medusobno u istoj ekipi no nekako sumnjam da ce ikad do tako cega doci jer prvo ekipe ne zele neke turbulentne sezone kao 2007 u svojoj momcadi. A drugo , moje misljenje je da svaki top vozac voli kad je gazda u svojoj ekipi kao sada Max i Lewis gdje ce uvijek drugi vozac biti tampon zona i pokusati pomoci kolegi. Jer kao sto vidimo kroz povjest cim se pojavi netko konkurentan prvom vozacu kao sada Leclerc Vettelu tenzije su jednostavno neizbjezne. Onda tu bude nepostivanja momcadi, sudara, nekih glupih odredbi i utrkivanje padne u drugi plan i jos trpi rezultat ekipe kao Ferrari u brazilu jer su se nasla dva “rogata bosti”. Vozac daje najbolje od sebe kad ima neku sigurnost u team, bolid, i kolegu i tako su vecinom radili vozaci koju su dominirali .



      5
      4

      1
      • Max Verstappen 1
        Multi 21 Prikaži

        Ti zbilja mislis da bi netko bio toliko lud da bi napustio tako dobru i uhodanu ekipu kao Mercedes.

        Ferrari je ipak Ferrari. ;)



        1
        -3

        4
        • dejan_s Donator Prikaži

          @ Multi 21

          Ferrari je ipak Ferrari.

          Možda je napokon došlo vrijeme da prestanu ove bajate floskule o Ferrariju kao nadnaravnoj ekipi samo zato jer su krenuli s takmičenjem u F1 od prve sezone. Samo ime ne znači mnogo ako nema istinskog pokrića za staru slavu to vrijedi za cjelokupan sport a naročito za F1.
          Uzmimo jedan friški primjer: Nico Hülkenberg (vozač koji praktički nije ostvario ništa u njegovih 9 godina u F1) na kraju njegove F1 karijere (32 godine) kategorički je odbio voziti za Williams koji se uz Ferrari i Mclaren drže ikonama F1.

          https://www.planetf1.com/news/hulkenberg-rules-out-williams-return/

          Ako je ime ono što je važno prije svega kako to da jedan izmoždeni vozač odbija voziti za jednu gotovo legendarnu F1 ekipu (7 vozačkih naslova, 9 konstruktorskih)?

          Zašto je Ayrton Senna ponudio 1993. godine Frank Williamsu da će voziti besplatno tada moćni FW15C? Zašto umjesto toga nije pokucao na vrata Ferrarija? Ono mislim i tada je Ferrari bio tim sa najdužim stažem u F1 zar ne?
          Zašto Hamilton ne želi preći u Ferrari ako je taj Ferrari tako poseban (Ferrari sigurno ima novaca za platiti Hamiltona)? Zašto većina vozača čežnjivo gleda ka eventualnom slobodnom mjestu u Mercedesu, a niko (bar ne javno) ne pominje ekipu Ferrarija?



          5
          -1

          6
        • Sebastian Vettel 5
          dzalac Prikaži

          Pa odgovori si sam, npr williams je imao fazu kad su pobjedivali a ferrari je stalno u borbi za vrh i vecinom vozac moze biti siguran da ce imati priliku borit se za vrh pogotovo u ovo novije doba F1, zaboravite staro razdoblje formule i prohvatite novo doba… uzmi place vozaca koje ferrari daje i uz to sve jos ide ta reputacija ferrarija koja donosi ono “nesto” … ferrari nije NEKA ikona sporta vec je IKONA sporta



          8
          6

          2
        • Max Verstappen 1
          Multi 21 Prikaži

          Moja poanta, pitaj svakog vozača, fanatika brzine i utrkivanja na svijetu u kojoj ekipi želi osvojiti naslov i većina će među odgovorima imati i Ferrari. Oni koji nemaju lažu :D Hamilton je sam više putao slično izjavio. Recimo osvoji ove godine sedmu titulu, zašto ne probati u Ferrariju?



          1
          1

          0
        • Audi
          Alonso1983 Prikaži

          Dejane nije Ferrari nadnaravna ekipa no definitivno je mokri san mnogih ljubitelja u autoindustriji kao i profi vozaca. Normalno postoje i oni kojima Ferrari ne znaci nista kao npr vjerovatno tebi. No da je Ferrari drugaciji od drugih je istina pocevsi od broja navijaca, do izjava vozaca . No to naravno ne znaci da se svi moraju sloziti s time. Meni je Ferrari nesto posebno neovisno o rezultatu u F1 jer exluzivu kakvu imaju kao marka do dizajna rijetko tko ima i definitivno je posebna stvar ga vidjeti na cesti pogotovo neke legendarne modele ala f40 enzo isl.


          0
          0

          0
  3. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    glasao sam za Ferrari, što je gotovo pa sigurno po mom mišljenju.

    mislim da sljedeće sezone sve ovisi o Hamiltonu. ako on odluči promijeniti momčad onda kreću velike rošade. u slučaju da ostane, sve će manje-više ostati isto, možda neke manje promjene van velike trojke. jedina veća promjena u drugom slučaju bi mogla biti vezana uz Bottasa, ako ga se odluče riješiti.



    5
    3

    2
  4. Lance Stroll 18
    Hamiltoncheater Prikaži

    volio bih da se makne vettel iz ferrarija i da oslobodi mjesto nekom sposobnom ( čitaj Alonso )



    6
    -24

    30
  5. Ferrari
    Boris_CRO Prikaži

    U mirovini neće biti. To je sigurno. Premlad je da napusti nešto što jedino voli i na što je naučen. Dao bih mu još 5 godina f1 sigurno. Vjerujem još 2 godine u Ferrariju, a onda neka avantura u Formuli 1.5.



    6
    5

    1
  6. F1puls
    siljo Prikaži

    Sve ovisi o sta ce ferrari napravit, a o tome ce jako ovisiti ova sezona i njegovi rezultati pogotovo izmedu njega i leclerca. Ako ce ga leclerc nadjacati mislim da nema vise sta traziti u ferrariju, a onda su sve opcije otvorene.



    3
    2

    1
  7. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Glasovao sam da ce ostati u Ferrariju jer realno gdje cu otic a da to nisu RB Merc ? I isto tako koga bi Ferrari uzeo od top vozaca a da je slobodan? Na kraju balade, valjda ce pokazit jos sezonu ,dve kako je vozio nekada.



    3
    3

    0
  8. Fernando Alonso
    Mr.Spaceguy Donator Prikaži

    Može gdje hoće, samo nemoj u McLaren.



    4
    0

    4
  9. Kimi Raikkonen
    zoka Prikaži

    Masu ne spominje?



    1
    -2

    3
  10. Jody Prikaži

    Sanjam Vettel u Mercu, voze konacno on i Hamilton zajedno. Dvoboj naseg doba
    Onda mogu u penziju s F1, sve sam vidio. Schektera i Villneuve za pocetak mog F1, te njih dvoje za kraj



    6
    4

    2
  11. Bernie Ecclestone
    Dani Donator Prikaži

    Moje je odgovor : ne znam.


    0
    -1

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.