FIA nakon pet godina uklonila pravilo o zabrani mijenjanja kaciga vozača

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

FIA nakon pet godina uklonila pravilo o zabrani mijenjanja kaciga vozača

Ante Vetma

Pet godina nakon uvođenja pravilu o ograničenju broja različitih dizajna kacige za vozače – FIA je odlučila da isto pravilo više nije potrebno.

Podsjetimo, vozači su od 2015. primorani koristiti samo jedan dizajn kacige, a ta praksa je posljednji put kritizirana prošle godine kad je Daniil Kvyat dobio odbijenicu na upit o korištenju posebne kacige na domaćoj utrci u Rusiji.

Svjetski motosport savez je na današnjem sastanku potvrdio da će vozači do 2020. moći koristiti neograničen broj različitih kaciga.

Osim toga, potvrđeno je da je minimalna masa bolida veća za 1 kg, te sad može iznositi 746 kg, s obzirom na to da je u bolidima dodatan senzor kojim će se pratiti protok goriva u pogonskim jedinicama.

Svjetski motosport savez je potvrdio da će se na poslijesezonskom testu u Abu Dhabiju koristiti nove 18-inčne gume koje će biti u upotrebi iduće sezone. Ekipe će za tu prigodu morati koristiti modificirane bolide.

Podrži nas

Zadnji donatori:
Vordas
AlkY

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

F1puls autori su dosad napisali 9375 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 7 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3767 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #FIA

Komentiraj

11 komentara

 1. Max Verstappen amart99 Prikaži

  Vettel likes this.  28

  1
 2. Susie Wolff Har Kl Donator Prikaži

  Glupo i nepotrebno pravilo.  17

  3
 3. Fernando Alonso tomidix Prikaži

  Zanimljivo kako je ovo došlo nakon Fan Voice ankete o dizajnima kaciga… Ajde izgleda da ipak nečemu služe te ankete… Ispunjavah ju prije 10ak dana..  19

  1
 4. Mercedes Serviser Donator Prikaži

  A zabrana mijenjanja glava??  5

  1
 5. Mick Schumacher Multi 21 Prikaži

  Sebastiane poludi!!! :cheer:  15

  3
 6. Aldo Drudi zadovoljno trlja ruke biti će posla,a i neka
  Kacige su mu super
  Ovo je za pozdraviti,bravo !  4

  0
 7. Mclaren raca Prikaži

  A šta ako kacige imaju zabranjene i neregularne dijelove na sebi i pritom se dobije i do 0,8 sek. prednosti? Kako će to male momčadi financijski podnijeti?  9

  0
 8. NAŽALOST. Nisu ga nikad niti primjenjivali kako spada. Stvarno bi htio da kaciga postane nešto individualno sa što manje sponzora. Kaciga da bude kao osobna iskaznica da znaš vozača sa 100 metara udaljenosti. Najgora je bila politika red bulla i sličnih ekipa sa milijon specijalnih kaciga da se izgubi identitet vozača.  2

  3