Red Bull: Nemojte prerano otpisivati Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

Ferrari nije nikoga impresionirao ovogodišnjim predsezonskim testovima, ali Christian Horner vjeruje da bi bilo neozbiljno otpisivati ih prije nego je sezona počela.

Mercedes je s Valtterijem Bottasom napravio vrijeme 1:15.7 i tako ponizio sve ostale ekipe, a najbliže njima došao je Red Bull, iako oni nisu forsirali mekše komponente guma. Ferrari nije izgledao sjajno, a Mattia Binotto je nekoliko puta priznao da nisu u dobroj situaciji.

Red Bullov šef nije uvjeren u to:

“To je uvijek opasno kod testiranja – pokušavate napraviti previše zaključaka.”

“Ferrari nije izgledao sjajno na zadnjim testovima, ali su počeli polako ubrzavati i bilo bi glupo podcijeniti ih prije Melbournea.”

“Mercedes je šesterostruki prvak i oni su veliki favoriti. Njihova forma je ovdje uvijek bila dobra, a iako su imali određenih problema na testiranjima – uvijek želite da problemi tamo i ostanu, a ne da se ponavljaju na utrkama.”

Prošle sezone su Ferrari i Red Bull pobijedili na po tri utrke, dok je sve ostale osvojio Mercedes. Helmut Marko očekuje malo drukčiji razvoj situacije ove sezone:

“Testiranja znaju zavarati. Mi smo definitivno puno bolje pripremljeni nego prošlih godina. Mislim da se u Australiji možemo boriti s Mercedesom za pobjedu.”

Ako je Ferrari u problemima kao što je to izgledalo, dobra forma Red Bulla svakako bi bila dobra vijest. Istovremeno, čekamo novi razvoj situacije oko istrage za pogonsku jedinicu Ferrarija iz 2019. godine jer, kako smo pisali, konkurenti nisu zadovoljni FIA-inim objašnjenjem rezultata istrage.


Odgovor

6 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Pa tko ga je opisao, Ferrari je favorit…



    4
    -1

    5
  2. Sebastian Vettel
    Black Horse Prikaži

    Dobri stari Helmut Marko… Prošle godine u ovo vrijeme je govorio da je Ferrari favorit, oni drugi pa tek onda Mercedes. Trebale bi ga kladionice unajmiti…



    4
    2

    2
  3. Rolex
    nebum kopiral Prikaži

    ferrari….5 na kraju sezone…pitanje je i za jednu pobjedu kako mi se čini još od prošle sezone od polovice…jednostavno je nemoguće sa takvim pitwallom išta bolje učiniti. ne sjećam se tako lošeg šefa neke velike momčadi…možda claire…tu je u rangu sa “carem razvoja motora” u ferrariju



    6
    0

    6
  4. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Ne radi se tu o otpisivanju,više se stječe dojam da su svi na limitima pacs traže ‘načini’ stjecanja prednosti..Ovo s Ferkanom me na to navodi.Imam utisak da svi oni čarobiraju po pravilima a FIA popod hrvatskog pravosuđa pošteno cepa kazne…I onda imaš kombinaciju ne povjerenja u vrh s opravdanim sumnjama da se nekome gleda kroz prste nekome ne.Ilitiga životinjska farma: svi su jednaki samo su neki jednakiji od drugih…A ja to opet pratim ko i drugi jel emocija nadilazi razum,wtf ;)



    1
    1

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.