Sainz: Racing Point skriva svoju pravu brzinu

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

McLarenov vozač Carlos Sainz tvrdi da je “ružičasti Mercedes” skrivao svoju pravu brzinu na predsezonskim testiranjima i da bi mogli biti na čelu sredine poretka ove sezone.

Racing Point je radikalno promijenio filozofiju dizajniranja bolida u odnosu na 2019. godinu i na stazi u Barceloni su se pojavili s bolidom koji je neobično vjerna kopija prošlogodišnjeg Mercedesa. Naravno, ta kopija morala je biti skrojena na temelju fotografija i onog što je bilo vidljivo svima, što je izrazito kompliciran zadatak, a bivši šef Lotusa Matthew Carter je išao toliko daleko da je cijeli proces opisao kao “neizvedivi obrnuti inženjering”.

Međutim, bez dokaza da je Racing Point kupio Mercedesove stare nacrte – nitko ne može uložiti smislen prigovor, pa Racing Point ostaje legalan, a Sainz misli da će im ovaj postupak donijeti puno dobroga:

“Mislim da je svaka ekipa u nekom trenutku testiranja odradila jako dobro vrijeme, tako da je teško znati tko je ispred, a tko iza. Mislim da je Racing Point, a možda čak i AlphaTauri ekipa koje će biti teško pobijediti.”

“McLaren nema jasnu sliku koliko smo daleko od top tri ekipe, ali to ćemo odmah vidjeti na treninzima u Melbourneu kad svi uglavnom budu sa sličnim količinama goriva u bolidu.”

“Što se tiče sredine poretka – Racing Point je bio jako brz ova dva tjedna. Prvog dana su izišli na stazu i napravili 1:17.3, a od tada se nisu puno popravili. Mislim da nisu ni htjeli. Međutim, to njihovo prvo vrijeme nas je sve impresioniralo i mislim da će biti jako, jako brzi.”

McLaren je prošle godine završio na čelu sredine poretka, ali Sainz očekuje da će bitka ove godine biti puno neizvjesnija:

“Dodali smo nešto downforcea na bolid i zadovoljniji smo sad nego što smo bili prije 12 mjeseci. Osjećaj u bolidu je puno bolji, pogotovo u prvom i drugom sektoru gdje nam je balans jako dobar. U posljednjem sektoru smo se malo poboljšali, ali se čini da na tome još moramo raditi.”


Odgovor

2 komentara

  1. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Kad ce ta Australija vise.



    5
    5

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.