Izdvojeno

Russell: Nema šanse da budemo spori kao prošle godine

Piše: Ante Vetma

Prije 3 godina, 1 komentara

Procijenjeno vrijeme čitanja: 2 minuta

Nakon prvog tjedna predsezonskog testiranja – vozači su počeli sramežljivo predviđati kako bi mogla izgledati nadolazeća sezona. Tako je George Russell poručio da “nema šanse” da budu toliko daleko od svojih konkurenata kao što je to slučaj bio u 2019. godini.

Podsjetimo, prije 12 mjeseci Williams je kasnio dva i pol dana na testiranja, a kad su izišli na stazu – imali su ogromne probleme s bolidom. Tako su sezonu proveli vozeći se na začelju i frustrirajući Russella i Kubicu.

“Nema šanse da ćemo ove godine biti toliko daleko kao što smo bili prošle godine.”

“Prošle godine smo u prosjeku bili sekundu iza, a možete reći da su sve druge ekipe pronašle barem tri desetinke. Znači, da bismo se mogli boriti – moramo pronaći barem toliko.”

“Ako možemo ostvariti ono što ciljamo – mislim da će to biti sjajno. Naravno, radi se o borbama s drugim ekipama.”

“Međutim, jednostavno moramo pričekati i vidjeti što će se dogoditi. Idućeg tjedna ćemo znati puno više, ali gledajući realno – tek ćemo u Melbourneu znati tko kako stoji.”

Russell je na prvim danima testiranja ove godine uglavnom radio na aero korelaciji između staze i zračnog tunela i računalnih simulacija.

“Ne znam još jesmo li uspjeli u našem naumu, ali to nam je bilo potrebno u ovoj fazi. Četvrtak nije bio idealan, ali mislim da će biti produktivno na duže staze.”

Komentiraj

1 komentar

  1. Lance Stroll 18
    Hamiltoncheater Prikaži

    To je pozitivna vijest    1

    0

Novo na forumu

Otvori forum

Puls podržavaju

Mjesečni pretplatnici:


Naši zadnji donatori:

Doniraj

Molim?!

Bok , internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Zatvori ❌

Kolumne

Što smo jučer naučili od Fernanda Alonsa i Maxa Verstappena

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Da vam je netko na kraju prošle sezone rekao da ćemo nakon prve utrke sezone gledati pokisla lica u Ferrariju i Mercedesu, te Aston Martin s Fernandom Alonsom na pobjedničkom postolju - rekli biste da je ispred nas turbouzbudljiva sezona I dobro biste rekli Da, Red Bull je naprijed, ali nakon onog što smo danas vidjeli - preko toga možemo prijeći, zar ne Red Bull zaslužuje titule narednih 25...

Tko je najveće iznenađenje uoči nove sezone? Može li Ferrari uzvratiti udarac?

Kontra mraku, kontra G-sili // Ante Vetma

Ova kolumna sadrži reklamne elemente Devedeset osam dana duge zimske hibernacije je iza nas i uz lijepo zagrijavanje kroz protekla tri dana testiranja u Bahreinu - vrijeme je za novu, 74 sezonu Svjetskog prvenstva Formule 1! Za većinu nas fanatika nekad su i dva prazna vikenda tijekom sezone predugačka, stoga ne treba pojašnjavati kako sporo prolaze zimski dani dok se čeka predstavljanje bolida I što se onda dogodi - ekipe godinu po...

Red Five

Oktanski koktel // Ante Maras

Brojevi u F1 od samih početaka su označavali samo redni poredak vozača i momčadi te su mnoge momčadi godinama imale iste brojeve, osim broja 1 koji je označavao aktualnoga prvaka (osim u sezonama 1993 i 1994 kad su prvaci otišli u mirovinu) Od 1996 broj na bolidu označava položaj u poretku sezonu prije, a od 2014 vozači biraju broj koji će nositi do kraja F1 karijere kao znak raspoznavanja te svaki broj kojeg su vozači odabrali ima...

Još kolumni