Mercedes je spreman biti dobavljač Red Bullu

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 7 komentara

Mercedes AMG

Mercedes AMG

Mercedes je obavijestio novinare kako se pridružio Ferrariju kao potencijalni kandidat dobavljača motora Red Bullu za 2016. Proizvođač energetskih pića i njihov partner Renault, polako se približavaju prekidu suradnje- to je iskoristio Sergio Marchionne iz Ferrarija koji je ponudio svoje motore Red Bullu za sljedeću sezonu.
Vjeruje se kako bi Ferrari isporučivao motore koji nisu najnovije specifikacije što nikako ne odgovara ambicioznoj ekipi. Ovdje priliku vidi Mercedes, ali teško je vjerovati da će Nijemci dati identičan paket tako snažnim konkurentima koji uvijek naprave sjajan posao s aerodinamikom. S identičnim motorom, mnogi vjeruju kako bi Red Bull bio brži i od samog Mercedesa.

Mercedes, s druge strane, inzistira i tvrdi da uvijek isporučuje identičan paket i opremu svim svojim kupcima. Postoji i mogućnost gubitka Lotusa kao kupca – ako ovu ekipu preuzme Renault.

“Zapravo, ne bi smjeli pomoći konkurentima da postanu jači. S druge strane, opet, moramo naći balans između čistog egoizma i zdravlja cijelog prvenstva. Naravno da znamo da je važno imati zdravu i uzbudljivu platformu, jer su pobjede uvijek vrjednije ako su ostvarene protiv jake konkurencije. Kao momčad, mi prvo moramo tražiti prednosti i prilike kako osvojiti prvenstvo, ali kao sudionici, mi imamo odgovornost prema cijeloj seriji u cjelini”, rekao je Wolff za Bild.


Odgovor

7 komentara

  1. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Zanimljivo.. ovo mi se čini da je borba za političkom prevlasti na gridu.. tko dobije RB na svoju stranu kao “nezavisnog” taj pobjeđuje u daljnjim odlukama.. nešto kao u našem saboru :D
    ..i još mu za svaki slučaj daš nešto slabiju mašinu kako ne bi baš ugrozio vladajućeg u toj koaliciji, tj. samog sebe.
    Što vi mislite koga će radije odabrati Matešić?
    Osobno mislim da će uzeti Mercedes, jer poslovično nefulaju sa mašinama.. i to će se održati sve dok ne uđe netko od Volkswagen grupe (vjerovatno Audi).


    0
    0

    0
    • Luka Maloić Prikaži

      I ja tako mislim… U nekim raspravama se i provlaci ime Honde, ali budimo realni… :D


      0
      0

      0
      • sennacher Prikaži

        Za Hondu bi bilo dobro da ubaci svoj motor u još poneku ekipu, ali prvo ga mora srediti. Nakon toga bi bilo zanimljivo kako bi npr. RedBull ili netko drugi konstruirao bolid oko Hondinog motora s obzirom da se upravo naglašavaju njegove dimenzije koje omogućuju revoluciju u konstrukciji bolida.


        0
        0

        0
  2. sennacher Prikaži

    Zvuči opako, ali ne mora biti zagarantirano da će RedBullova šasija i Mercedesov motor savršeno funkcionirati. Osim toga, RedBull je kod Renaulta kao dobavljača motora uvijek imao povlašteni status što kod budućeg dobavljača sigurno neće biti slučaj.


    0
    0

    0
  3. Kimi Raikkonen 7
    Ciki-F1 Pretplatnik Prikaži

    Merc sw igra vatrom, da ne bi gledali u dupe RB-u.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.