Ocon: Nikad nisam vozio F1 bolid s ovoliko gripa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Esteban Ocon kaže da je jutros u novom Renaultovom bolidu iskusio više gripa nego ikad u F1 karijeri.

Francuz vjeruje da će novi bolidi srušiti sve rekorde ove sezone, a zanimljivo je da ima iskustva s prošlogodišnjim Mercedesovim bolidom kojeg je vozio ne samo u simulatoru nego i na testu na stazi Paul Ricard.

“Postoje razlike, ali iskreno – ovoliko gripe koliko već sad imamo, mislim da smo već brži nego što smo bili prošle godine prvog dana.”

“Mislim da bolidi evoluiraju godinu za godinom. Teško je usporediti, ali ovoliko gripa nikad prije nisam iskusio. Ne znam je li do staze, ali vozio sam i u ponedjeljak na promotivnom danu. Impresivni su ovi novi bolidi, moram priznati.”

“Nikad tako brzo nisam prolazio nekim zavojima, dobar je osjećaj. Definitivno je uzbudljivo jer idete sve brže i brže. Vjerojatno ćemo ove godine srušiti sve rekorde krugova.”

Na upit da prokomentira novi Renault, Ocon kaže:

“Ovo je dobra podloga. Ponekad sjednete u bolid i osjetite problem kojeg onda rješavate cijele zime, ali trenutno nemamo ništa slično tome.”

“Osjećaj je prilično dobar, ali tek je prvo jutro. Moramo pričekati i vidjeti kako će se test razviti.”

Ocon naglašava da je važno pritisnuti gas na testiranju, unatoč riziku od grešaka koji bi mogao upropastiti planirani raspored:

“Morate pritiskati. Razgovarali smo sa Cyrilom i Alainom oko toga. Važno je pritisnuti bolid jer onda imate dobre referentne točke, ali imate i kvalitetne podatke jer onda možete poboljšati bolid.”

“Važno je doći do pristojnih vremena krugova kako biste vidjeli kako bolid reagira u uvjetima utrke ili treninga.”


Odgovor

8 komentara

  1. Stefan Bellof
    pigmalion Prikaži

    Nije bez vraga, ovaj bolid Renaulta ovako crno obojen….. zaista se nadam da nešto skrivaju….. da nešto dobro skrivaju……

    Meni dobro izgleda, ovako crno ‘bojan…..



    10
    10

    0
  2. Sebastian Vettel 5
    dzalac Prikaži

    Kakva glupost, pa nije ih puno ni vozio



    1
    0

    1
    • Bmw
      Marko Rakić Donator Prikaži

      Kako nije? Kroz sezonu je vozio Manor i dvije Force Indije, a na testovima je vozio prošlogodišnji Renault, Mercedes i Renault iz 2016., Lotus iz 2014 i vjerojatno još njih kojih se ne mogu sjetiti sada. Ako to nije dobar broj, onda ne znam što je.



      6
      6

      0
  3. dejan_s Donator Prikaži

    Ocon pripada redu vozača na čije izjave se ne vrijedi osvrtati te ja njegov isput vidim prije kao promotivnu izjavu u novom timu nego na podatak koji se može tretirati kao valjan indikator/argument. Dodatno njegov je dojam zamagljen činjenicom da je pauzirao godinu dana kao “Mercedesova rezerva” pa je sada pod punom dozom emocija jer opet upravalja F1 autom.

    https://www.autosport.com/f1/news/148237/ocon-was-destroyed-after-year-with-mercedes

    U vezi njegove izjave o količini gripa novog Renaulta treba reći i to da se on i nije nešto navozao u njegovoj dosadašnjoj karijeri F1 vozača. Ukupno je napravio 50 startova (2016-2018) i to u timovima iz donje jakosne skupine: Manor i Force India.



    7
    3

    4
    • Sebastian Vettel
      sf16-h Prikaži

      Istina za startove i bolide iz donje jakosne skupine, ali ako uzmeš u obzir da je vozio W07, W08, W09, W10? Vrijedi li onda isti sve navedeno?

      Prije nekoliko mjeseci je vozio još Mercedesov W10 i sad kaže da je RS20 bolid s najviše gripa koji je ikad vozio. Meni ova njegova izjava nije baš nezanimljiva.



      11
      11

      0
      • dejan_s Donator Prikaži

        @sf16-h
        A možete li pročitati s razumjevanjem što sam napisao i shvatiti prije svega da sam naveo sve “argumente” koji mi se čine relevatni zašto treba Oconovu izjavi zaboraviti odmah po čitanju.

        Da bolje shvatite na šta sam mislio pročitajte naprije ovu izjavu koju je dao isti vozač krajem prošle godine:
        https://www.autosport.com/f1/news/146059/ocon-a-better-package-after-a-year-out

        Kojoj verziji Ocona više vjerujete?

        Ja nemam podatak da je Ocon vozio bilo šta od Mercedesa osim W09 prošle godine u Paul Richard kada je testirao 18 inchne gume.
        Molio bih da mi date podatak o tome, ako je tačno to što ste napisali u Vašem postu, zajedno s brojem krugova koje je napravio.



        2
        1

        1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.