Campos potvrdio vozačku postavu, Matsushita prešao u MP

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Jack Aitken i Guilherme Samaia činit će ovosezonsku postavu Campos Racinga, dok će Nobuharu Matsushita od ove sezone voziti za MP Motorsport.

Aitken je s tri pobjede prošle sezone stigao do petog mjesta u prvenstvu u svojoj drugoj sezoni u kategoriji. 24-godišnji Britanac bio je član Renaultove juniorske akademije i njihov testni vozač, no nakon sezone je napustio francuskog proizvođača, da bi se početkom ove godine pridružio Williamsu kao njihov rezervni vozač.

Njegov novi momčadski kolega bit će Brazilac Guilherme Samaia koji je na postsezonskom testiranju u Abu Dhabiju nastupio za španjolsku momčad. Samaia je šesti potvrđeni debitant za novu sezonu i treći Brazilac – dosad su potvrđeni Pedro Piquet i Felipe Drugovich, čiji intervju možete pročitati ovdje.

Samaia je najveće uspjehe ostvario u domaćim prvenstvima Formule 3 – osvojio je naslov u nižoj kategoriji 2015. i naslov u glavnoj kategoriji brazilskog prvenstva 2017. godine. U međunarodnoj karijeri, gdje je vozio u Euroformuli Open i Britanskoj F3, ima tek nekoliko podija.

Osim Camposova dvojca, potvrđen je i drugi vozač MP Motorsporta. Nakon što je ranije potvrđen spomenuti Drugovich, danas je objavljeno kako će njihov drugi vozač biti 26-godišnji Japanac Nobuharu Matsushita.

Matsushita se prošle godine nakon godinu dana izbivanja vratio u F2, osvojivši dvije utrke i šesto mjesto u konačnom poretku. Ovo će mu biti peta sezona u GP2/F2 – dosad je tri sezone vozio za ART i jednu za Carlin.

Još samo tri mjesta na gridu za sezonu 2020. nisu popunjena – jedno mjesto u Carlinu i oba u Tridentu, gdje se očekuje da će jedno mjesto pripasti Williamsovom testnom vozaču Royu Nissanyju. Izraelca smo gledali u F2 prije dvije godine, a prošle godine nije se natjecao ni u jednoj kategoriji zbog ozljede na pripremama za sezonu.


Odgovor

1 komentar

  1. Mclaren
    BNL_McLaren Prikaži

    Bit ce zanimljivo pratit F2 ove sezone. Ima puno dobrih vozača i normalno par “ne baš tako dobrih” .. *khm* Gelael *khm* .. Al najviše me veseli to što ćemo imati opet prezimena kao Alesi, Piquet i Schumacher na istom gridu.


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.