[Ekskluzivno za Puls] Intervju: Felipe Drugovich

Formula 2 / Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 4 min 2 komentara

Foto: felipedrugovich.com

S novom sezonom Formule 2 stižu nam i novi mladi talenti na posljednjoj stepenici uoči Formule 1. Među njima se nalazi i 19-godišnji Felipe Drugovich, s kojim smo uoči njegove debitantske sezone popričali o njegovoj dosadašnjoj karijeri, planovima za 2020. godinu i povezanosti s našim krajevima.


Od 2016., kada ste započeli vašu karijeru u jednosjedima, popunili ste vaš životopis nekim prilično impresivnim rezultatima – bili ste treći u ADAC Formuli 4 u vašoj tek drugoj godini i potpuno ste izdominirali MRF Challengeom 2017./18. te Euroformulom Open 2018. godine. Jeste li zadovoljni dosadašnjim rezultatima?

– Da, vrlo sam zadovoljan. Dva naslova i treće mjesto ostvareni od 2017. su poprilično dobri. Prošla godina u FIA Formuli 3 nije bila idealna, međutim, mogao sam puno naučiti iz toga.

Vaša debitantska sezona u FIA Formuli 3 prošle godine nažalost nije bila tako dobra kao prethodne dvije godine, osvojili ste bodove samo u jednoj utrci, no to je bilo dovoljno da završite ispred obojice timskih kolega. Kako biste ocijenili vašu sezonu 2019.?

– Godina 2019. bila je vrlo slaba za cijelu momčad, zaista nam se ništa nije posložilo, što je šteta zato što smo očekivali borbu za naslov. Tijekom godine nismo uspjeli razvijati bolid u pravome smjeru i zbog toga smo pali iza konkurenata. Svejedno, iz toga moram učiti i moram pokušati biti bolji ove godine.

Ukupno 10. mjesto na postsezonskom testiranju Formule 2 bilo je dovoljno da impresionira čelnike MP Motorsporta i dodijeli vam mjesto u seriji za sezonu 2020. Koja su vaša očekivanja i ciljevi u debitantskoj sezoni Formule 2?

– Testiranja s MP-om su bila vrlo dobra i bili smo zadovoljni ishodom, stoga sam vrlo ambiciozan u 2020. godini. Pokušavam ne određivati ciljeve i očekivanja za ovogodišnje prvenstvo. Prerano je za znati bilo što, pogotovo zbog vrlo drukčijeg trkaćeg formata (puno duže utrke, zaustavljanja u boksu itd.), stoga i da pokušam predviđati nešto, vjerojatno ne bih bio precizan. Jedina stvar koju moram napraviti je koncentrirati se na svoj posao i pokušati se poboljšati koliko mogu na predsezonskom testiranju, kako bih započeo sezonu na najbolji mogući način!

Koga vidite kao vaše najveće rivale u nadolazećoj sezoni i za koga mislite da će se boriti za naslov?
– Teško je reći. Moramo pričekati prvi test u Bahreinu kako bismo dobili ideju.

Brazilca u Formuli 1 nismo imali još otkad se Felipe Massa natjecao za Williams 2017. godine – je li u vašem dugoročnom planu promjena tog stanja?

– Da, moj cilj je jednog dana doći do F1, znam da je vrlo teško, ali nije nemoguće i sada sam samo jedan korak do toga. Zato radim sve za to.

Tko vam je uzor u utrkivanju? Imate li nekog favorita na trenutnom F1 gridu?

– Kao Brazilcu, trkaći idol mi je definitivno Ayrton Senna. On mi je uvijek bio inspiracija. Danas se stvarno divim Lewisu Hamiltonu, zbog njegovog prirodnog vozačkog stila i brzine.

Kakva su vaša predviđanja za ovogodišnju sezonu Formule 1? Hoće li itko zaustaviti Hamiltona i Mercedes?

– Mislim da ih je teško zaustaviti jer su pravila za ovu godinu praktički ista kao i 2019., ali po mom mišljenju je Red Bull pokazao dobar potencijal krajem prošle godine i oni bi mogli biti snažni u 2020. godini.

Sada nešto što će zasigurno zanimati naše čitatelje. Vaše prezime zvuči poprilično balkanski, a na Wikipediji piše da imate hrvatske korijene – je li to istina?

– Da, moj pradjed je bio Austrijanac, a onda je stigao u Brazil 1913. godine. Izvorno je naše prezime bilo Drugovič, ali promijenili su ga kad je moj pradjed stigao u Brazil. Koliko sam čuo, porijeklo prezimena je slavensko. Pradjed je rođen u Beču, a odrastao je u Trstu.

Trenutno vi živite u Italiji, vrlo blizu Hrvatskoj – imate li u planu posjetiti je?

– Da, vrlo je blizu mojem prebivalištu u sjevernoj Italiji. Trenutno mi nije u planu posjet Hrvatskoj, ali čuo sam da je to jako lijepa destinacija, stoga jednog dana možda!


Felipeu zahvaljujemo na izdvojenom vremenu i želimo mu svu sreću u debitantskoj sezoni u Formuli 2.


Odgovor

2 komentara

  1. Honda
    zekohonda Donator Prikaži

    Sjajno, svaka čast na intervju-u!
    Malo sam razočaran objašnjenjem za porijeklo…još nam jedino od ovih stranaca ostaje zvone. :)



    10
    9

    1
  2. Wolf
    hattrick Donator Prikaži

    Btw… Drugovići, porijeklom pravoslavci iz Bosne. Stoga Bosanci imaju svog mogućeg predstavnika u F1 za koju godinu. ;)



    3
    1

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.