07 Francuska – live chat
07 Francuska – live chat

Sebastian Vettel – kratak intervju

Luka Maloić

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Sebastian Vettel – kratak intervju

Luka Maloić

Vettel, Ferrari

Sebastian Vettel preskočio je srebrne strijele i osigurao klasnu pobjedu na Vn Mađarske, dok su drugi imali kaotičnu utrku. Nijemac priznaje da je presretan svojim slavljem, ali naglašava da se ni u jednom trenutku nije mogao opustiti.

P: Sebastian, Jules Bianchi je u mislima svakog čovjeka ovog vikenda. Posvetili ste svoju pobjedu njemu u čast: po čemu ćete ga pamtiti?
SV: Pa, nisam ga poznavao tako dobro, ali jedna stvar će zauvijek ostati u mojim mislima. U Japanu sam trčao po stazi, on također – bio sam impresioniran koliko je jak, kako je “fit” i kako dobro podnosi napore. Mogli ste to vidjeti iz tog trka – i svi koji znaju Suzuku znaju da ide gore dolje – on je gurao i borio se veoma jako. Bilo je to impresivno za vidjeti.

P: Ovaj vikend označava polovicu sezone. Možete li sumirati prve mjesece s Ferrarijem?
SV: Jedna riječ: Izvrsno! Početak je bio kao iz snova, prva utrka za Ferrari i odmah postolje. To je bilo sjajno. Onda je došla druga utrka i pobijedili smo – kako da bude bolje od toga? Nakon toga smo bili vrlo konzistentni s mnogo postolja. Sada smo osvojili još jednu pobjedu i zbog toga možemo biti više opušteni na odmoru. Kada smo počeli sezonu, znali smo da postoji momčad koju je jako teško pobijediti, a mi smo to uspjeli u Maleziji i ovdje. Situacija za budućnost je vrlo obećavajuća, s obzirom da vidim što se priprema.

P: Nije li Ferrari bio u maloj krizi prije ove utrke?
SV: Kakvoj krizi?

P: Prije ovog vikenda niste išli u krivom smjeru?
SV: Tko to kaže? Morate biti tu kada vas sreća “pomazi”. U prošlosti je bilo mnogo prvenstava koja su osvojena na sreću. Kada pogledate unatrag, samo se sjetite svjetskih prvak – ne sreće! Vjerujem da se sve događa s razlogom. Netko drugi bi napravio iste odluke kao i mi – na primjer u Silverstoneu – ali to smo bili mi. Dakle, kao što sam rekao: morate biti spremni i sposobni iskoristiti šansu. Da, ako gledate performanse možda nismo dobri kao ostali – ali rezultati brišu svaku sumnju. Mislim da je Ferrari napravio najveći napredak
od svih ekipa do sada u sezoni, zašto je to toliko teško priznati? Nisam bio u ekipi prošle godine, ali Kimi kaže kako je automobil mnogo bolji. Ako pogledate pogonsku jedinicu, mislim da je i tu Ferrari napravio najveći napredak –  stoga, sva svijetla su nam zelena.

P: Kakav vam je bio cijeli vikend?
SV: Pa, petak je bio optimalan za nas. Bilo je tri ili četiri stvari koje su nas usporavale – Kimi je imao problema s prednjim krilom i ja sam imao neke poteškoće – ali smo znali da imamo sposobnost za odraditi dobre kvalifikacije i utrku. P3 na gridu nije bila loša pozicija nakon takvog petka – i kada sam vidio da su naši glavni konkurenti imali tako loš start i da sam odjednom u vodstvu, pomislio sam: zašto ne ovdje? Nakon što smo jedno vrijeme imali iste automobile naprijed, izrodila mi se misao: Jesmo li spremni za promjenu?

Podrži nas

Zadnji donatori:
DrWho

Top donatori:
Jester
Crash
wapi

Ako cijenite što radimo već 7 godina, podržite nas iznosom po volji ovdje.

Luka Maloić
Pulsmedia autor
348 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Vettel

Komentiraj

4 komentara

 1. Sebastian Vettel 5 Ronin Donator Prikaži

  Trenutno najbolji i najpametniji vozač na gridu.


  0

  0
 2. Emerson Fittipaldi diesel Prikaži

  Sebastian je za mene jedan jako poseban vozač zbog drugačijeg pristupa poslu, a najviše zbog toga što sve radi sa srcem, i to se uvijek primijeti.


  0

  0
 3. Za razliku od uobičajenih izjava vozača, Seb voli pričati i objasniti situaciju iz vozačkog kuta na način da ponekad onome tko drži intervju s njim postane i dosadan s detaljima.
  Ovdje je u malo riječi obajsnio mnogo toga, uključio je i faktor sreće, tako da ne treba od ove pobjede raditi preveliku euforiju, to neka pričeka kad se zareda više njih. Ali činjenica jest da Ferrari uz Mercedes jedini ima nekakav kontinuitet rezultata (Mercedesov je naravno bolji, ako izuzmemo ovaj vikend)


  0

  0