Brawn: McLaren je prepoznao da ima većih problema jednom kad se riješio Honde

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Ross Brawn vjeruje da je razlaz McLarena i Honde bio nužan kako bi ekipa iz Wokinga napokon otkrila svoje probleme i pronašla načina da ih riješi.

U periodu od 2015. do 2017. McLaren je dva puta završio na 9. mjestu u poretku konstruktora, a onda su 2018. napokon odlučili prijeći na Renault. Taj razlaz pokazao je McLarenu da imaju puno problema ispod vlastitog krova, a Honda je puno uspješniju suradnju započela s Red Bullom. Prošle godine su čak i pobijedili na tri utrke, što je do prije par godina bilo potpuno nezamislivo.

“Sad u McLarenu imate par razumnih ljudi, trebalo im je nešto vremena da to prepoznaju. Ljudi kažu da je bila pogreška riješiti se Honde, ali ja zapravo mislim da je to bilo neophodno kako bi shvatili što moraju učiniti sa svojom ekipom.”

“Oni su tada konstantno krivili Hondu i mislim da bi sad prepoznali da to nije bilo točno, to nije bila cijela priča.”

“Kad su se riješili Honde i stavili u bolid motor kojeg još netko koristi – prepoznali su da imaju neke veće probleme od motora i da se trebaju napraviti određene promjene. Mislim da su te promjene bile vrlo razumne.”

Brawn kaže da je optimističan oko šansi za ekipe iz sredine poretka jednom kad 2021. u igru dođe ograničenje budžeta.

“Trenutno imaju i ekonomskih izazova, to je dio problema. Znam da neke ekipe nisu zadovoljne visinom kontrole troškova, ali mislim da smo morali postaviti cifru koju mogu ispoštovati top ekipe.”

“Mislim da će cijeli taj proces prilagodbe budžetu približiti ekipe sredine poretka k vrhu. Neke od njih čeka svijetla budućnost. Novi komercijalni ugovor je puno pravedniji, a nagradni fondovi su puno poštenije raspoređeni među ekipama.”


Odgovor

3 komentara

  1. Dan Gurney
    Crash Donator Prikaži

    Definitivno je razlaz godio i jednima i drugima… Zajedno nije islo nikako…



    12
    12

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.