Dnevna zagonetka
Dnevna zagonetka

Brawn: McLaren je prepoznao da ima većih problema jednom kad se riješio Honde

Ante Vetma

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Brawn: McLaren je prepoznao da ima većih problema jednom kad se riješio Honde

Ante Vetma

Ross Brawn vjeruje da je razlaz McLarena i Honde bio nužan kako bi ekipa iz Wokinga napokon otkrila svoje probleme i pronašla načina da ih riješi.

U periodu od 2015. do 2017. McLaren je dva puta završio na 9. mjestu u poretku konstruktora, a onda su 2018. napokon odlučili prijeći na Renault. Taj razlaz pokazao je McLarenu da imaju puno problema ispod vlastitog krova, a Honda je puno uspješniju suradnju započela s Red Bullom. Prošle godine su čak i pobijedili na tri utrke, što je do prije par godina bilo potpuno nezamislivo.

“Sad u McLarenu imate par razumnih ljudi, trebalo im je nešto vremena da to prepoznaju. Ljudi kažu da je bila pogreška riješiti se Honde, ali ja zapravo mislim da je to bilo neophodno kako bi shvatili što moraju učiniti sa svojom ekipom.”

“Oni su tada konstantno krivili Hondu i mislim da bi sad prepoznali da to nije bilo točno, to nije bila cijela priča.”

“Kad su se riješili Honde i stavili u bolid motor kojeg još netko koristi – prepoznali su da imaju neke veće probleme od motora i da se trebaju napraviti određene promjene. Mislim da su te promjene bile vrlo razumne.”

Brawn kaže da je optimističan oko šansi za ekipe iz sredine poretka jednom kad 2021. u igru dođe ograničenje budžeta.

“Trenutno imaju i ekonomskih izazova, to je dio problema. Znam da neke ekipe nisu zadovoljne visinom kontrole troškova, ali mislim da smo morali postaviti cifru koju mogu ispoštovati top ekipe.”

“Mislim da će cijeli taj proces prilagodbe budžetu približiti ekipe sredine poretka k vrhu. Neke od njih čeka svijetla budućnost. Novi komercijalni ugovor je puno pravedniji, a nagradni fondovi su puno poštenije raspoređeni među ekipama.”

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9625 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Ante Vetma
Pulsmedia autor
3883 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Više o temi: #Brawn#McLaren

Komentiraj

3 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7 Crash Donator Prikaži

    Definitivno je razlaz godio i jednima i drugima… Zajedno nije islo nikako…    12

    0