Hitech potvrdio vozačku postavu – Ghiotto ipak ostaje u F2

Formula 2

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 2 komentara

Hitech GP, nova F2 momčad čiji je dolazak u seriju potvrđen tek prije dva tjedna, potvrdio je svoju vozačku postavu za debitantsku sezonu – za britansku momčad vozit će Luca Ghiotto i Nikita Mazepin.

Ghiotto je prošle godine u svojoj četvrtoj sezoni u seriji završio treći u ukupnom poretku, a najavio je kako će mu to biti posljednja sezona u Formuli 2. Još u studenome je potpisao ugovor s Aston Martinovom R-Motorsport momčadi za punu sezonu GT World Challenge Europe prvenstva, no 24-godišnji Talijan se očito još uvijek ne može oprostiti od F2.

Čak pet utrka GT World Challenge Europe prvenstva se preklapa s utrkama Formule 2, stoga je jasno kako neće moći odraditi punu sezonu u oba prvenstva. U službenim objavama Hitecha i Formule 2 nema riječi o parcijalnom nastupanju u sezoni, stoga zasad možemo pretpostaviti da će Ghiottu F2 biti prioritet.

“Spreman sam za idući izazov u nadolazećoj sezoni prvenstva Formule 2 i veselim se ponovnom sjedanju za volan za par tjedana. Želio bih se zahvaliti Hitechu na pružanju prilike za priključivanje momčadi u njihovoj debitantskoj sezoni. Cilj mi je imati jaku sezonu s njima”, rekao je Ghiotto.

Pored pobjednika šest GP2/F2 utrka vozit će 20-godišnji Rus Nikita Mazepin. Mazepin je nakon drugog mjesta u GP3 seriji 2018. stigao u F2 s ART-om, no njegova sezona nije bila ni blizu onoj njegovog timskog kolege Nycka de Vriesa, aktualnog prvaka. Najbolji rezultati bila su mu tri osma mjesta i s ukupno 11 bodova završio je 18. u prvenstvu.

Mazepinov otac Dmitrij uključen je u vlasničku strukturu Hitecha, stoga ne čudi da je Nikita dobio priliku u novoj momčadi. Zimu provodi aktivno – za Hitech se natječe u Azijskom prvenstvu Formule 3, gdje četiri utrke prije kraja drži treće mjesto u ukupnom poretku.

“Veselim se izazovu koji će bez sumnje biti uzbudljiv s obzirom na nove nadogradnje bolida i 18-inčne kotače”, rekao je Nikita Mazepin.

Ostalo je još šest nepopunjenih mjesta na F2 gridu – oba mjesta u Camposu i Tridentu te po jedno mjesto u MP Motorsportu i Carlinu. Nobuharu Matsushita se povezuje s mjestom u MP-u, dok se Roy Nissany, novi testni vozač Williamsa, očekuje u Tridentu.


Odgovor

2 komentara

  1. David Croft
    Ferrari Prikaži

    Čemu to?


    0
    -2

    2

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.