Stiže nova momčad u F2 – Hitech GP!

Lovro Andraka

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 2

Stiže nova momčad u F2 – Hitech GP!

Lovro Andraka

Grid Formule 2 ove će godine brojiti dva bolida više – potvrđeno je kako će se seriji od 2020. priključiti Hitech GP! Iako je još uoči prošlosezonskog finala u Abu Dhabiju bilo glasina o priključivanju Hitecha Formuli 2 već 2020., ova vijest je poprilično iznenađujuća s obzirom na datum.

Riječ je o britanskoj momčadi koja je osnovana 2002. godine, a počela se natjecati 2003. godine u Britanskoj Formuli 3. Tamo su se natjecali do 2011., a 2005. su u suradnji s Piquet Racingom sudjelovali u prvoj sezoni GP2 serije.

Od 2016. pa sve do gašenja serije 2018. natjecali su se u Europskoj Formuli 3, a nakon što se 2019. Euro F3 spojila s GP3 serijom i stvorila jedinstvenu Formulu 3, Hitech se nastavio natjecati u toj kategoriji. Za njih su vozili Red Bullov junior Juri Vips, Leonardo Pulcini i Ye Yifei te je momčad s četiri pobjede završila na drugom mjestu prvenstva iza Preme.

Natječu se i u Azijskoj Formuli 3, a u W Seriji, jedinoj ženskoj kategoriji motosporta pokrenutoj prošle godine, brinu o svim bolidima.

Ne bude li promjena do početka sezona, bit će ovo najveći grid otkad se serija 2017. preimenovala u Formulu 2 – dosad je na gridu uvijek bilo 10 momčadi, a posljednji put ih je više bilo 2016. godine, kad se serija još zvala GP2. Tada ih je bilo 12.

Momčad će koristit brojeve 24 i 25, a razlozi toga su tradicionalno preskakanje broja 13 i umirovljenje broja 19 kojeg je prošle sezone koristio Anthoine Hubert.

Prvo pojavljivanje momčad će imati na prvom i jedinom predsezonskom testiranju koje će se od 1. do 3. ožujka održati u Bahreinu. Vozači zasad nisu poznati, no Motorsport.com tvrdi kako su favoriti Nikita Mazepin i Luca Ghiotto, unatoč tome što je Talijan najavio kako će mu prošla sezona biti posljednja u jednosjedima.

Zadnji donatori:
288GTO
Vordas
dalmat

Top donatori:
wapi
Jester
Crash

F1puls autori su dosad napisali 9620 vijesti i tekstova. Ako cijenite što radimo svaki dan već 8 godina, podržite nas
💳 kreditnom karticom, PayPalom ili Revolutom.
Više informacija »

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
891 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Stefan Bellof pigmalion Prikaži

    Fantastična vijest za F2! Grom iz vedra neba…..
    Kada bi se tako nešto dogodilo i u F1……. dobro, za ovu godinu je kasno….. ali kada bi se to događalo redovitije, a ne skoro svakih 10 godina….. i to kada “bogovi F1” to dopuste…..    2

    0