Red Bull promijenio filozofiju kako bi izbjegli sporiji početak sezone

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Iz Red Bulla poručuju da su promijenili filozofiju pripreme za sezonu kako bi izbjegli sporijih prvih nekoliko utrka. Dok ekipa iz Milton Keynesa planira ove sezone ozbiljnije ugroziti Ferrari i Mercedes – svjesni su da odmah od početka moraju imati formu kakvu su prošlih godina pronalazili tek nakon nekoliko utrka.

Tako će svoj bolid predstaviti punih tjedan dana prije prvog dana predsezonskog testiranja, nadajući se da će imati vremena riješiti bilo kakve probleme koji se jave u toj ranoj fazi.

“Prošlih godina smo imali određene faktore poput promjene prednjeg krila ili promjene motora… Ove godine mijenjamo filozofiju i idemo dosta ranije,” poručuje Christian Horner.

“Pravilnik je stabilan, a bolid je evolucija RB15. Pokušali smo riješiti neke slabije strane i graditi na jačim. Taj kontinuitet bi nam mogao pružiti priliku da se borimo s Mercedesom. Zaista ih želimo izazvati jer kad smo blizu onda timski rad postaje ključan, bilo da se radi o strategiji, promjeni guma ili pouzdanosti.”

Horner kaže da je Hondin napredak opet vratio svjetlo pozornice na efikasnost bolida:

“To je veliki faktor za nas, činjenica da možemo izazvati najbolje i u području pogonske jedinice. Honda je napravila sjajan posao s novim motorom prošle godine.”

“Pripremili su bolje performanse, više snage, a imamo dojam da smo vrlo, vrlo blizu Mercedesu. To će opet naglasiti posao kojeg radi odsjek za šasiju.”

“Znamo da imamo prave vozače koji mogu odraditi posao. Uoči ove godine osjećamo se bolje jer smo se ranije spremili nego prošlih pet godina.”


Odgovor

4 komentara

  1. Mclaren
    LH44 Donator Prikaži

    Još da Marko promijeni filozofiju svojih izjava i navijam za Red Bull u 2020.



    8
    5

    3
  2. toon72 Prikaži

    Čudo je ovaj Google. Odveo me negdje u isto vrijeme prošle sezone, pročitam nekoliko njegovih izjava i grohotom se nasmijem. A imao sam i onaj, kako ga ono zovu – Déjà vu osjećaj.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.