Koronavirus prijeti održavanju VN Kine; Formula E već odgodila utrku

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Ovogodišnja Velika nagrada Kine trebala bi se održati 19. travnja, no lako je moguće da tog datuma nećemo gledati F1 bolide u Šangaju.

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je globalnu zdravstvenu krizu zbog širenja koronavirusa, a niz sportskih događaja koji se uskoro trebao održati u Kini već je otkazan. Među njima je i FIA-jin događaj – utrka Formule E koja se trebala održati 21. ožujka u Sanyi odgođena je, a sličnu sudbinu mogla bi doživjeti i utrka Formule 1.

FIA pomno prati situaciju s koronavirusom i upravo će to biti jedna od glavnih tema na sutrašnjem sastanku Strateške grupe.

Na pitanje novinara o tome bi li bio spreman poslati svoje ljude u Kinu, šef Red Bulla Christian Horner odgovorio je:

“U ovom trenutku nikoga ne bismo poslali tamo jer ne bi mogli doći tamo.”

“Gledajte, FIA je regulator, a Liberty promotor. Oni su odgovorni za zdravlje i dobrobit ne samo F1 vozača, već čitavog osoblja te svih članova medija koji putuju. Siguran sam da će poduzeti sve potrebne mjere prije nego što odluče odgoditi ili otkazati utrku. Mi stoga moramo vjerovati njihovoj prosudbi i znanju.”

“Naravno, pomno pratimo situaciju o kojoj će se raspravljati u srijedu na strateškom sastanku, gdje ćemo dobiti najnovije informacije.”

Organizatori Velike nagrade Vijetnama također pomno prate situaciju s koronavirusom, no zasad ne očekuju nikakve probleme s održavanjem utrke koje je zakazano 5. travnja.

“Aktivno pratimo razvoj situacije. Zasad ne očekujemo značajan utjecaj na naš događaj u travnju. Nastavit ćemo surađivati s nadležnim tijelima i pomno pratiti situaciju.”

Navodno je postojala ideja o tome da se VN Kine i VN Rusije zamijene za mjesta u kalendaru, no Rusi su jasno odbacili tu mogućnost:

“Datum za VN Rusije 2020. određen je u listopadu prošle godine i neće se mijenjati.”


Odgovor

4 komentara

  1. Ayrton Senna
    LR7 Prikaži

    Pa ovo je jasno ko dan da treba otkazat(kao i jednom VN Bahrain) Pitanje jedino hoće li se to gospodinu novac svidjet da bi to dopustio?!



    3
    3

    0
  2. Fernando Alonso 14
    Lukica Prikaži

    I da ne otkazu vjerujem da će ju ekipe bojkotirat, svi će se složiti da nije vrijedno rizika.



    1
    1

    0
  3. barrell rider Prikaži

    definitivno odgoda, nema nekog smisla se izlagati riziku



    1
    1

    0
  4. Blue Flag
    Tow Pie Pie Prikaži

    Slažem se da nebi trebalo riskirati zdravlje svih koji prisustvuju vikendu kao i mogućnost da se onda virus lakše širi svjetom.
    ….jedno pitanje vezano za puls aplikaciju, instalirao sam ju i sviđa mi se, jedino što mi ne odgovara je to što kada notifikacija dođe i ja ju kliknem otvori mi se browser a ne aplikacija. Na browseru provjeravam vjesti svakodnevno a ako aplikacija služi samo da bih otvorio browser kada notifikacija stigne onda mi i nije baš praktična. Dali je to do nekih postavki kod mene ili je aplikacija tako isprogramirana?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.