Kvyat o rezultatu karijere; Ricciardo o emocionalnoj i hrabroj vožnji

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 3 komentara

Daniil Kvyat, Red Bull

Daniil Kvyat, Red Bull

Daniil Kvyat neprestano se smiješio nakon nedjeljne predstave u kojoj je osvojio najbolji rezultat u karijeri, ali i najbolji rezultat za ruske vozače u F1. 21-godišnjak iz Red Bulla završio je na drugom mjestu iza slavljenika Vettela, ali ispred momčadskog kolege Daniela Ricciarda koji je pobijedio na ovoj stazi prošle godine. Ovime je prestigao rezultat Vitaliya Petrova, koji je bio trećeplasirani u Australiji 2011. u bolidu Renaulta.

“Teško je riječima opisati kako se osjećam. Naučio sam da ne smijem nikada odustati bez obzira što se dogodilo. Ostali su se borili oko mene i odjednom sam se našao na drugom mjestu. Ovaj vikend sam iskoristio svaku mogućnost koja mi se pružila.”

Ricciardo se namučio za svoje mjesto na postolju, a preživio je dva sudara s Mercedesovim vozačima.

“Bila je to zaista dobra utrka. Cijeli vikend je bio pun uspona i padova. Mislim da je Jules i cijela njegova obitelj željela vidjeti ovako fascinantnu utrku – svi vozači su uložili sve što su imali. Svi dijelimo istu strast. Definitivno sam to uradio danas. Ostavio sam srce na stazi. Radio sam teške manevre i poteze, preuzimao rizik i stavio sve na kocku. Nemam nikakvih žaljenja na konačni ishod. Ponosan sam na pristup utrci i na tijek čitavog vikenda. Sve je bilo posvećeno Julesu i njegovoj obitelji. Ne žalim zbog poteza s Mercedesima. To je bila moja jedina šansa za pobjedu.”


Odgovor

3 komentara

  1. Michael Schumacher
    ToUrNiQuET Prikaži

    Utrka koja je podsjećala na nekadašnje..
    Problemi, kontakti, preticanja, pogreške… I skoro do kraja ne znaš ko će gdje završiti…
    Da ih je bar što više ovakvih..


    0
    0

    0
  2. sennacher Prikaži

    Da li je to nastala nekakava antimercedesovska koalicija? Valjda je već svima toga dosta, pa i vozačima. Ali tko Mercedesima brani da odjure naprijed u čistom zraku kad već mogu?


    0
    0

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.