Podsjetnik: Nick Heidfeld – trostruki okret u Indianapolisu 2006.

Izdvojeno

Luka Maloić

Prije 9 godina 2 min 0 komentara

03

Nick Heidfeld imao je svoj trenutak užasa i straha u Indianapolisu, na VN SAD-a, u zavoju broj dva 2006. godine. Bila je to deseta utrka sezone u kojoj je Michael Schumacher slavio ispred momčadskog kolege Felipea Masse. Udesi u prva dva zavoja izbacili su čak 7 vozača iz utrke. U zavoju 1, Mark Webber se sudario sa Christianom Klienom, koji se izvrtio i pokupio Francka Montagnyja.

U zavoju 2 svjedočili smo pravom hororu. Juan Pablo Montoya, u McLarenu, natjerao je bliskim kontaktom momčadskog kolegu, Kimija Raikkonena, na odustajanje. Montoya je zatim udario u Jensona Buttona čiju je prednju desnu gumu zahvatio nesretni Nick Heidfeld u BMW Sauberu i nakon toga se spektakularno čak tri puta okrenuo u zraku.

Montoya je na kraju zakačio i Scotta Speeda u Toro Rossu. Nitko od vozača, na sreću, nije bio ozljeđen u incidentu.

Nekoliko dana kasnije, Montoya je objavio da napušta McLaren i odlazi u NASCAR nastupati za Earnhardt Ganassi Racing. Ronu Dennisu je prekipjelo u glavi i nije više imao strpljenja za hirovitog Kolumbijca. Već na sljedećoj utrci u Francuskoj, za momčad McLarena nastupao je Pedro de la Rosa.


Odgovor

Trenutno nema komentara.
Budi prvi koji će napisati komentar!

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.