Potvrđen odlazak Seana Bratchesa

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 6 komentara

Iz Formule 1 je potvrđeno kako šef komercijalnih prava Sean Bratches više nije na toj poziciji, te da odlazi kako bi mogao više vremena provesti uz svoju obitelj. Bratches će unatoč tome ostati u ulozi savjetnika.

Glasine o odlasku 59-godišnjaka započele su pred kraj prošle godine, a na VN Abu Dhabija je i Chase Carey potvrdio da će se o Bratchesovoj budućnosti raspraviti nakon završetka sezone.

Bratches se proslavio na ESPN mreži, a na poziciju upravitelja komercijalnih dužnosti postavljen je nakon što je Liberty kupio Formulu 1 prije tri godine (siječanj 2017. godine), te je bio dio tročlanog uskog vodstva uz Careya i Rossa Brawna. Njegov glavni posao bio je povećavanje prihoda od domaćinstava utrka, sponzorstva i prava na prijenose.

“Prošle tri godine u F1 su bile nevjerojatno putovanje u kojem sam iskreno uživao. Htio bih se zahvaliti ekipi na svemu što su učinili, oni su najbolji od najboljih i siguran sam da će nastaviti provoditi strategiju koju smo postavili za godine koje dolaze.”

“Ponosan sam što ostavljam F1 u boljem stanju nego što je bila kad sam došao 2017. godine. Temelji koje smo postavili će nastaviti rast kod navijača i kod nove publike.”

Chase Carey komentira:

“Sean je transformirao komercijalnu stranu Formule 1 i naš rast svjedoči njegovom dobro obavljenom poslu. Drago mi je što će nastaviti u ulozi savjetnika iz svog doma u Americi. Uvijek će biti dio F1 obitelji i radujem se njegovim savjetima u budućnosti.”

Nije poznato tko će preuzeti njegovo mjesto.


Mišljenje autoraObzirom da je Bratches bio jedan od onih koji u kameru nikad nije govorio apsolutno ništa osim ispraznih korporativnih fraza, teško je iz toga donijeti zaključke o tome što je konkretno napravio za F1. Ugovori koje je naslijedio od Ecclestonea i dalje su kralježnica prihoda od organizatora utrka. Dodali su u međuvremenu Vijetnam i vratili Nizozemsku i Francusku, ali su također izgubili Njemačku i Maleziju. Sad smo dobili vijest da se prekida suradnja s TATA-om, a odlazi i Bratches... Oni koji nagađaju da dioničari nisu zadovoljni rastom prihoda ovog megaprojekta Libertyja - možda i nisu daleko od istine.

Odgovor

6 komentara

  1. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Dobili i izgubili Francusku?



    1
    1

    0
  2. Alfa Romeo
    limitmaker1 Donator Prikaži

    …bernie se doma valja od smijeha na kauču kad čuje riječ dioničar… :D
    …mi smo ovdje samo zbog novca je čija izreka ono?…
    …možda da probaju sa FUV1 2021?…



    1
    1

    0
  3. Niki Lauda
    wapi Pretplatnik Prikaži

    Tatu su okrivili za štekanje F1TV, pa je to kao razlog.

    Što se tiče ostalih stvari, čini mi se da je bitno relaksiranija situacija sa fotografijama i videima na društvenim mrežama. Time je promocija F1 postala jednostavnija i kapilarnija nego je prije bila, to vjerojatno pomaže sponzorima da nađu svoju računicu u svemu tome.

    Kaj se tiče ugovora o utrkama, to su višegodišnji ugovori, pregovara se o onima koji ističu, koje su prilike s time propustili? Što si očekivao da bi se tu trebalo dogoditi?

    Kad su kupovali firmu Bernie im je nabajao oblake o prihodima koji samo čekaju da ih oni pokupe. Naravno, da stvari ispadnu malo drukčije kad otvoriš ormare, a od tamo ispadnu razni kosturi (čak se našao i jedan u Pink Panther majici).

    Recimo jedna od BCE podmetaljki je Pirelli ugovor koji je isticao ove godine, a 18″ gume su predviđene od 2021. Znači da bi novi gumar trebao razvijati 13″ samo za jednu sezonu. Time je na lijep način Pirelliju namješten produžetak ugovora, a FIAi i Libertyju vezane ruke da nađu nekog sposobnijeg za taj posao.

    A dioničari, kao i svi dioničari, uvijek očekuju veću dobit. Nikad nije dosta.

    P.S. Kao veliki plus ja im brojim F1TV.


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.