F1puls dio troškova podmiruje prikazom reklama. One nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da na ovoj stranici onemogućite AdBlock. Hvala.

Stiže nova momčad u F2 – Hitech GP!

Lovro Andraka

Korisnički panel

Obavijest

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali F1puls je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Hvala.

Najnovije s foruma

Forum portala je otvoren samo za članove. Molimo, registrirajte se.

Formula 2

Grid Formule 2 ove će godine brojiti dva bolida više – potvrđeno je kako će se seriji od 2020. priključiti Hitech GP! Iako je još uoči prošlosezonskog finala u Abu Dhabiju bilo glasina o priključivanju Hitecha Formuli 2 već 2020., ova vijest je poprilično iznenađujuća s obzirom na datum.

Riječ je o britanskoj momčadi koja je osnovana 2002. godine, a počela se natjecati 2003. godine u Britanskoj Formuli 3. Tamo su se natjecali do 2011., a 2005. su u suradnji s Piquet Racingom sudjelovali u prvoj sezoni GP2 serije.

Od 2016. pa sve do gašenja serije 2018. natjecali su se u Europskoj Formuli 3, a nakon što se 2019. Euro F3 spojila s GP3 serijom i stvorila jedinstvenu Formulu 3, Hitech se nastavio natjecati u toj kategoriji. Za njih su vozili Red Bullov junior Juri Vips, Leonardo Pulcini i Ye Yifei te je momčad s četiri pobjede završila na drugom mjestu prvenstva iza Preme.

Natječu se i u Azijskoj Formuli 3, a u W Seriji, jedinoj ženskoj kategoriji motosporta pokrenutoj prošle godine, brinu o svim bolidima.

Ne bude li promjena do početka sezona, bit će ovo najveći grid otkad se serija 2017. preimenovala u Formulu 2 – dosad je na gridu uvijek bilo 10 momčadi, a posljednji put ih je više bilo 2016. godine, kad se serija još zvala GP2. Tada ih je bilo 12.

Momčad će koristit brojeve 24 i 25, a razlozi toga su tradicionalno preskakanje broja 13 i umirovljenje broja 19 kojeg je prošle sezone koristio Anthoine Hubert.

Prvo pojavljivanje momčad će imati na prvom i jedinom predsezonskom testiranju koje će se od 1. do 3. ožujka održati u Bahreinu. Vozači zasad nisu poznati, no Motorsport.com tvrdi kako su favoriti Nikita Mazepin i Luca Ghiotto, unatoč tome što je Talijan najavio kako će mu prošla sezona biti posljednja u jednosjedima.

Podrži nas

Naš zadnji Donator je: AlkY.

Najveći donatori: Jester, CrashOverride, wapi

Zajedno smo od veljače 2015. godine. Donirajte i vi iznos po volji na PayPal.

Lovro Andraka
Pulsmedia autor
693 članaka Više o autoru

Primijetili smo da koristite AdBlock. Razumijemo, ali Pulsmedia portal je toliko posjećen da su mjesečni troškovi servera jako visoki.

Dio tih troškova podmirujemo samim prikazom reklama, a one nisu napadne i ne morate klikati ako vas ne zanimaju. Stoga molimo, razmislite da ga na ovoj stranici onemogućite. Ako želite u potpunosti ukloniti reklame, možete postati donator portala. Hvala.

Komentiraj

2 komentara

  1. Stefan Bellof pigmalion Prikaži

    Fantastična vijest za F2! Grom iz vedra neba…..
    Kada bi se tako nešto dogodilo i u F1……. dobro, za ovu godinu je kasno….. ali kada bi se to događalo redovitije, a ne skoro svakih 10 godina….. i to kada “bogovi F1” to dopuste…..    2

    0