Brundle: Očekivao sam da u Mercedes dođu ili Verstappen ili Leclerc

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 9 komentara

Martin Brundle priznaje da je mislio kako će Charles Leclerc ili Max Verstappen otići u Mercedes iz svojih ekipa, ali je upravo opovrgnut nakon što je objavljeno da Verstappen ostaje u Red Bullu do kraja 2023. godine. Već od prije znamo da će Leclerc ostati u Ferrariju do kraja 2024.

“Vijesti o Verstappenu su me iznenadile i razmišljam – što se događa u Mercedesu, gledajući u kratkom ili srednjem roku?”

“Zaista sam bio očekivao da će im doći ili Verstappen ili Leclerc.”

“Ovako kako stvari stoje možemo zaključiti da će Mercedes u iduće dvije ili tri godine imati najbrži ili barem podjednako brz bolid, pa mi nije jasno zašto se netko od njih nije pridružio.”

“Mislim da ovo Lewisu zatvara neke opcije, ali još uvijek ima dosta aseva u rukavu. Zaista, ovo ne znači da Lewis ne može otići u bilo koju od te dvije ekipe.”

“Može možda u Red Bull, ali ništa ne jamči da nećemo gledati Hamiltona i Leclerca u Ferrariju.”

Bez obzira na nagađanja – potezi Charlesa i Maxa su suzili opcije Hamiltonu.

“Ove objave su došle puno prije nego što sam očekivao. Mislio sam da će Max pričekati da vidi hoće li mu Red Bull pružiti šampionski bolid tijekom prvih par utrka i onda odlučiti.”

“Situacija se malo razjasnila, ali sad se pitam što se događa u drugim ekipama…”


Odgovor

9 komentara

  1. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    Neznam od kuda mu takvo razmišljanje, o Maxu je sve više manje rećeno. Strahovito brz i pravi materijal za budućeg prvaka pogotovo kada još malo sazrije u glavi ( mislim da mu još samo malo fali pravih odluka u određenim situacijama ).
    Leclerc isto brz i talentiran vozač koji je u svojoj drugoj F1 sezoni pobjedio četverostrukog svjetskog prvaka a i u prvu sezonu je odvozio odlično. Tako da su ova produženja ugovora neki normalan slijed događaja. A što se tiče Mercedesa on ima dobitnu kombinaciju i nema potrebe ništa mijenjati još sigurno 3 do 4 sezone tj. sve dok Hamilton bude vozio F1 jer mislim da će on završiti karijeru u Mercedesu ili ti MeclarenMercedesu ak se ovi povuku.



    8
    8

    0
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Kako možemo zaključiti da će Benz u iduće dvije ili tri godine imati najbrži bolid ili barem podjednako brz, ako se 2021. mijenjaju pravila?
    Za 2020. možemo, naravno, ali za 2021. i/ili 2022. ne možemo nikako.
    Ko garantuje da će Benz uopšte biti u F1 2021.?
    Ko može reći da se Mclaren neći dignuti i biti dobar 2021.?
    Prema tome, zašto bi bilo očekovano da Leclerc pređe kod njih (za Maxa još nekako mogu i svariti da je to bila jedna od opcija). Pa tek je došao u Ferrari. Opet, kad mu istekne ugovor, imaće 27 godina.
    Vidi se da je Martin ušao u 7 deceniju života :mrgreen:
    Povrh toga, između redova “iščitavam” nekekvu dozu Martinove “blage zabrinutosti” za Mercedes i Hamiltona, nakon 2020. :chill:



    16
    13

    3
  3. Antonio Giovinazzi
    Mazzacane Prikaži

    Mislim da je Russell jedini vozač na kojeg Mercedes cilja umjesto Bottasa. Jedino ukoliko se Hamilton odjavi iz F1, u obzir dolaze Verstappen, Leclerc i Vettel. Ne znam koliko se Mercedesu isplati imat u momčadi nekog od ova tri vozača skupa s Hamiltonom. Možda kad bi znali da će bit dominanti kao u periodu 2014.-2016. pa mogu pustit vozače da se tuku, al oni ne mogu znat oće li uopće bit konkurentni od 2021., a kamoli dominantni.



    3
    3

    0
  4. Ferrari
    sisavac Donator Prikaži

    Ovo kao da je neki laik izjavio a ne on.
    Sto bi bilo koji od njih dvojice radio u Mercu, osim nabijao frustracije pored Hamiltona? Sumnjam da bi Hamilton (i Mercedes) dali/dozvolili da netko drugi bude prvi vozac pored njega.
    Max je trenutno prva violina u Red Bullu, a Leclerc snazni pretendent za prvo mjesto. A u Mercu bi se morali podrediti Hamiltonu…
    Znaci on je ocekivao da jedan od njih odmah odustane od nade za osvajanjem prvenstva sljedece godine jer bi eto bili u Mercu.



    7
    7

    0
  5. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Razumijem za Maxa, ali da će Leclerc prijeći u Mercedes 2021. može izjaviti netko tko ne razumije stvari u F1 ili se pravi glup, a Brundle se definitivno razumije u F1 i stvari oko nje tkd bih rekao da je ovo drugo.
    Leclerc neće nikamo iz Ferrarija bar do 2024 jer je vozač oko kojeg će Ferrari gradit svoju budućnost, isporučuje rezultate, a i u očima Tifosa je trenutno božanstvo.
    S druge strane, Max je opasno naginjao Mercedesu zbog nepovjerenja prema Red Bullu i njihovim mogućnostima za naslov, ali razvoj Honde je prevagnuo ostanku već puno prije, možda već kod Mađarske, a naslovi zadnjih mjeseci su bili više kao pregovaračko oružje za dobijanje veće plaće.
    No na stranu sve, Mercedes nije baš toliko zagrizao za Maxa jer trenutno imaju Hamiltona i Bottasa koji su sigurni kao lički medvjedi(ok, Bottas ne toliko), a ako oni ili netko od njih odluči otić, imaju Russella i Ocona, tkd nisu baš toliko bez opcija.
    No nekako mi se najviše čini, kao što je @Frantic rekao, da je Brundle zabrinut za Hamiltonov status i Mercedesov ostanak u F1 nakon 2021. jer te godine dolazi do totalnog zaokreta i nitko ne može predvidit gdje će tko bit(osim eventualno Williamsa), stoga mi se potpuno “naivnom” čini njegova izjava da će Mercedes imat podjednako brz ili brži bolid u sljedeće 3 godine. To mi sve zvuči kao da nagovara Mercedes da ostane i pomogne Hamiltonu srušit mu omraženog Švabu Schumachera, što čak i ne iznenađuje obzirom koliko je on, u najmanju ruku, pretjerano impresioniran Hamiltonom.
    Sve u svemu, jedva čekam 2021.



    9
    9

    0
  6. Kimi Raikkonen 7
    Iceman Donator Prikaži

    Sto je pisac htio reci?
    Kaze Mercedes ce sljedece 2-3 sezone imati najbrzi bolid pa zasto netko od njih dvojice nije presao u Mecku? Ovako kako on prica ispada da Mercedese vozi Duh sveti pa eto dojadio mu Wolff ili se pridruzio Laudi, pa se stvorilo mjesto viska.



    4
    4

    0
  7. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Brundle kao da prati F1 od prošle godine.
    Ne znam zasto je ocekiva Leclera recimo u Mercedesu skupa s Hamiltonom.
    Ne pamtim kad je neka ekipa imala dva All star vozaca, koji su briblizno jednako dobra.
    Da RB je imao MV i DR ali taj bolid nije bio za naslov ni blizu.
    SV i CL, CL je dosao tu skoro kao rookie i pokazao da je tu s razlogom i cim su vozaci bili podjednaki nered.
    Dva jednaka vozaca u vecini slucajeva donesu nered u ekipu zato ocigledno ne mogu s njima upravljati.
    Mercedesu odgovara ovakva postava. A i Russela uvijek imaju, koji sigurno moze odraditi odlican posao u tom bolidu, ako gledamo sto je vec postigao u nizim kategorijama.



    4
    4

    0
  8. Ferrari
    ferrari1984 Prikaži

    Ne vidim zasto bi Leclerc išao u Merc… Naslov sa Ferrarijem je nešto najveće šta se može dogoditi jednom F1 vozaču tako da Leclerc je izabarao pravi put…

    Ne kažem da će ga osvojiti ali na pravom je putu…



    3
    2

    1
  9. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Ma ovo je totalni idiot dok Hamilton i Merc osvajaju naslove nemaju pametnijeg posla nego napravit harekiri u momcadi .Kod njih sve super funkcionira i idiot je onaj ko misli da treba mjenjat pobjednicku formulu a on ko neki strucnjak pih


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.