Williams: Bilo je potrebno da dotaknemo dno, ali se to ne smije ponoviti

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Claire Williams kaže da je njezina ekipa trebala dotaknuti dno kako bi pronašli izlazak iz crne serije, ali inzistira kako se takva forma “ne smije ponoviti”.

Williamsu je ovo bila najgora sezona u povijesti Formule 1 – zabilježili su samo jedan bod u 21 utrci. Za to je zaslužan Robert Kubica na VN Njemačke, a vrijedi spomenuti da je bod dodijeljen nakon što su diskvalificirane obje Alfe Romeo.

Podsjetimo, Williams je na početku hibridne ere surađivao s Mercedesom i bili su trećeplasirana ekipa u konstruktorskom poretku – iza Mercedesa i Red Bulla. Međutim, kako su godine prolazile tako su drugi proizvođača hvatali priključak i Williams je počeo padati. 2016. i 2017. godine su bili na petom mjestu, a 2018. i 2019. na posljednjem.

“Ponekad morate dotaknuti dno da biste shvatili u čemu je problem jer u protivnom jednostavno… Ponekad vam trebaju takve situacije. Međutim, ne smije se ponoviti.”

“Zapravo morate shvatiti što se događa u vašem sustavu da biste imali konkretan plan za uspjeh u budućnosti.”

Williams je kasnio na predsezonskim testiranjima 2019., a Williams kaže da su sve istražili kako bi shvatili što se točno dogodilo.

“Možete privremeno izbjeći problem, ali će se isti problemi pojaviti opet ako ih propisno ne uklonite. Nakon testiranja smo odradili temeljitu istragu svih procesa. To je bilo nevjerojatno korisno jer je otkrilo sve naše slabosti i omogućilo nam da ih uklonimo.”

“Rekla bih da je ekipa reagirala jako dobro jer ljudima ponekad može biti teško biti iskren u takvim situacijama. Međutim, mi smo poticali ljude da budu iskreni.”


Odgovor

7 komentara

  1. Nigel Mansell
    The Simpsons Prikaži

    Možda vi možete i gore, npr. dno dna?



    7
    7

    0
  2. Fernando Alonso
    Alonso king Prikaži

    Nazalost ne vidim tim koji bi mogao biti ispod njih u 2020. Od Alfe ocekujem bolju sezonu, a Haas ce tradicionalno imati Ferrari iza svojih leda. Williamsov problem nije financijske prirode, no polako ce se otkriti i to. Ni u jednom podrucju nisu trenutno dobri. Od treceg najtrofejnijeg tima u povijesti dosli su na dno kakvog rijetko tko dotakne. Uz sve te probleme postali su i tim za razvijanje Mercedesovih mladih vozaca.



    6
    6

    0
  3. Williams
    Webmaster Donator Prikaži

    Vidjeti ćemo kakav bolid će sklepati,mislim da od lanjskog ne može biti sporiji. Zanimaju me dometi Russela i Latifia,jasno ako bolid bude kako treba.


    0
    0

    0
  4. Mick Schumacher
    tifosoante novinar Prikaži

    Stvarno je tužno vidjeti ovakvog giganta na dnu. Nadam se da će ove godine se barem malo približiti ostatku grida, ali nažalost, ipak je to samo pusti san. Ipak 2021. donosi dosta toga novog, možda i Williams u povratku na vrh…


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.