Hamilton: Osjetio sam pritisak Bottasa 2.0

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 4 komentara

Lewis Hamilton priznaje da se na početku prošle sezone teško nosio s pritiskom timskog kolege koji je pokazao zavidnu formu. Bottas je u prve četiri utrke ostvario dva pole positiona i dvije pobjede, jednako kao i Hamilton. Međutim, za njega je sve pošlo po zlu kad je od Španjolske do Francuske Hamilton nanizao četiri pobjede, dok Bottas u Kanadi nije uspio biti čak niti na pobjedničkom postolju.

“U Melbourneu sam imao dobre kvalifikacije, ali sam izgubio u utrci. Oštetio sam bolid i pao sam daleko iza. Prvih par utrka inače znaju biti nešto manje dobre za mene. Nisu loše, bolje su od prosjeka, ali tu je bio pritisak izvana i pritisak ‘Valtterija 2.0’ pa sam pomislio – trenutno smo 2:2, svakom po dvije pobjede…”

“Ostao sam čvrst u glavi i nisam dozvolio vanjskim faktorima da utječu na mene. Ali, ljudi smo i teško je to ne primijetiti.”

“Trebao sam konzistentnost iz vikenda u vikend. To je ludo jer dođete u kolovoz i pomislite – Isuse, već sam sakupio osam pobjeda. Kao ekipa smo imali vjerojatno 14 pobjeda, ali na neki način zaboravite te stvari i gledate unaprijed jer sat uvijek nastavlja kucati.”

Što se tiče najboljih trenutaka i “wow krugova”, Hamilton izdvaja:

“Mislim da su neka moja druga mjesta bila takva, kad sam razdvajao Ferrarije. Tu sam imao osjećaj da sam odradio sjajne krugove. Možda vam se to nije činilo jer bih znao biti pola sekunde daleko od pole positiona, ali za mene osobno je bio sjajan osjećaj.”


Odgovor

4 komentara

  1. Max Verstappen 1
    Multi 21 Prikaži

    I to pune 3 utrke.



    9
    9

    0
  2. Michael Schumacher
    VRSV546 Prikaži

    Bazinga



    5
    4

    1
  3. Charles Leclerc
    Leclerc1978 Prikaži

    Uopće ti ne vjerujem ni najmanje. Jedini koji bi ti mogao skinuti smiješak sa lica je Alonso, Verstapen i mozda Leclerc.



    4
    3

    1

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.