Hamilton o Laudi: Jako mi nedostaje, još uvijek čitam njegove poruke

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 1 komentara

Šesterostruki svjetski prvak Lewis Hamilton kaže da mu nedostaje podrška Nikija Laude i da još uvijek ponekad pogleda stare poruke koje su razmjenjivali.

“Nedostaju mi poruke… Nedostaje mi dijeljenje videa, a još uvijek imam puno naših poruka koje tu i tamo ponovo pročitam.”

“Bez njegove podrške ne bih došao u ovu ekipu. Bez njegove podrške ne bih još uvijek bio u ovoj ekipi. Mislim da cijela ekipa ne bi imala ovakav uspjeh da nije bilo njega.”

“Razgovarao bi s upravnim odborom i gnjavio ih, u tome je bio najbolji. Ali, i sa mnom je bio iskren i direktan. Toto je bio vozač, a ljudi iz upravnog odbora nisu bili vozači. Niki je bio ta poveznica, pravi prvak koji shvaća stvari i zna koliko je teško vozaču iz vikenda u vikend… Kad pogriješite… Tada je bio veliki oslonac. Jako mi nedostaje.”

Lewis se prisjetio kako Lauda o njemu nije imao sjajno mišljenje, a onda su počeli komunicirati:

“Odjednom sam se našao u situaciji da moram donijeti bitnu odluku i Niki me nazove. Pomislio sam, wow, razgovaram s trostrukim svjetskim prvakom! Nisam ga poznavao i ne mogu reći da sam mu vjerovao u telefonskom razgovoru.”

“Međutim, onda sam sjeo u sobu s njim i s Rossom – tako je započelo ovo putovanje. Volim reći da se volimo kao prijatelji.”

Hamilton je Laudu posjetio nedugo prije smrti:

“Bilo ga je zaista teško vidjeti. Slali smo si videa i vidio sam da se već vraćao iz strašno teških situacija. Imao sam nade… Ali, onda su došli novi problemi i sve je postalo još gore. Tad sam ga otišao vidjeti. Šokiralo me vidjeti prijatelja tako na aparatima u krevetu. Već sam to vidio jer mi je teta umrla od raka.”

“Svejedno, uvijek se šokirate. Mogli ste vidjeti njegov duh kako još sjaji, ali je počeo polako blijediti. To je prirodno kad prolazite takav period… To me jako dodirnulo.”


Odgovor

1 komentar

  1. Mclaren
    Fittipaldi Prikaži

    “Mogli ste vidjeti njegov duh kako još sjaji, ali je počeo polako blijediti.”

    Who’s cutting onions…



    2
    2

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.