Grosjean: Gume nisu bile naš glavni problem

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 3 komentara

Iako su iz Haasa često kritizirali gume, njihov vozač Romain Grosjean ne smatra kako su one bile glavni razlog njihovih loših performansi ove godine.

Američka momčad je 2019. imala svoju najgoru sezonu dosad – završili su sezonu kao pretposljednji u prvenstvu konstruktora, deveti, sa samo 28 osvojenih bodova. Dosad im je najgora bila debitantska sezona 2016., kad su bili osmi s 29 bodova.

Momčad se tijekom cijele sezone mučila s razumijevanjem bolida, dobrim su dijelom sezone vozili s dvije različite specifikacije bolida, jednom s najnovijim dijelovima, a drugom s dijelovima iz Australije i nerijetko bi baš ovaj potonji bio brži. Bili su momčad koja se najviše mučila s gotovo uvijek kontroverznim Pirellijevim gumama pa je njihov šef Günther Steiner usporedio iste s Kinder Surpriseom i nazvao Formulu 1 “prvenstvom u radnoj temperaturi guma”.

Grosjean, koji je u Haasu od njihove prve utrke u F1, ne svaljuje krivicu na gume:

“Iskreno, mislim da ni u jednom trenutku gume nisu bile naš problem. Mislim da jednostavno naš bolid nije bio dobar i u početku smo krivili gume jer smo se mučili s generiranjem temperature, ali zašto kad devet ostalih momčadi to može – dobro, možda osam?”

Grosjean je ove sezone osvojio bodove u samo tri navrata – bio je 10. u Španjolskoj i Monaku te sedmi u Njemačkoj. Sa samo osam bodova bio je 18. u ukupnom poretku vozača, samo ispred Williamsova dvojca. Ni njegov timski kolega Kevin Magnussen nije bio puno bolji – završio je 16. s 20 bodova zahvaljujući jednom šestom, sedmom, osmom i devetom mjestu.

“Jednostavno od prvog dana naš bolid nije bio dovoljno dobar i imao je određene slabosti koje mi nismo vidjeli. Zato mislim da gume nisu bile naš problem.”

“Gume su općenito problem, ali to nije bio naš glavni problem.”

– Romain Grosjean

Haas će 2020. imati istu vozačku postavu, već četvrtu sezonu zaredom zajedno će voziti Magnussen i Grosjean.


Odgovor

3 komentara

  1. Narain Karthikeyan
    Narain Karthikeyan Prikaži

    Ti si bio ?



    1
    -1

    2
  2. David Croft
    Frantic Donator Prikaži

    Haas je baš razočarao ove sezone.
    Najsmješnije da kad su nekad u toku sezone uzeli specifikaciju iz Australije, da su bili brži s tim dijelovima. :facepalm:
    @croatiče
    Debitantska sezona im je bila 2016. ;)



    4
    4

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.