Video: Onboard snimke Hamiltonove i Rossijeve zamjene vozila

Izdvojeno

Lovro Andraka

Prije 4 godina 2 min 7 komentara

Šesterostruki i aktualni svjetski prvak Formule 1 Lewis Hamilton te deveterostruki motociklistički prvak, sedmerostruki u najjačoj klasi, Valentino Rossi prošlog su tjedna na jedan dan zamijenili vozila. Prvaci su vozili na stazi Ricardo Tormo u Valenciji, a sada su dostupne onboard snimke njihovih krugova.

Hamilton je vozio Rossijevu Yamahu YZR-M1 iz 2019., dok je Rossi bio za volanom Hamiltonova šampionskog bolida iz 2017., Mercedesa W08.

Hamilton je ranije testirao Superbike motocikl, no ovo mu je bila prva vožnja na MotoGP motociklu, a prema pisanju britanskog Sky Sportsa koji je pored staze pratio događaj, bio je četiri sekunde sporiji od Rossijevog vremena na dužoj konfiguraciji staze.

Rossiju ovo nije bio prvi susret s F1 bolidom, no od njegove posljednje vožnje u istom prošlo je gotovo 10 godina. Talijan je na privatnom testiranju u Kataloniji u siječnju 2010. vozio Ferrari F2008, a u istom je bolidu vozio dvije godine ranije na Mugellu. Tada je bio sekundu i pol sporiji od Kimija Raikkonena u istom bolidu.

Prva testiranja u F1 bolidu imao je s Ferrarijem u Fioranu 2004. i 2005., a onda je odradio poznato grupno testiranje u Valenciji 2006., gdje je u jednom danu bio samo sekundu, a drugom samo pola sekunde sporiji od Michaela Schumachera, čime je pokrenuo ozbiljne glasine o potpunom prelasku u Formulu 1.

Ni ovog puta zaostatak motociklističke legende za F1 vozačem u istom bolidu nije bio velik – bio je samo sekundu i pol sporiji od Hamiltona.

Obojica su bili oduševljeni danom u Valenciji, čiji kratki sažetak možete pogledati u posljednjem videu.


Odgovor

7 komentara

  1. Alain Prost
    Alain Prost Prikaži

    Dainese mu dobro stoji.


    0
    0

    0
  2. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Dobar Ham, svaka čast



    6
    4

    2
  3. Clay Regazzoni
    Ber Prikaži

    Vale L. E. G. E. N. D. A !!!
    Lijepo čuti Hama kako s poštovanjem govori o legendi.. Iako mislim da bi Rossi fini rezultat napravio da je odlučio odvoziti sezonu, dvije u F1..dokazao je odavno da je strašno brz na 4 kotača, rally, F1,.. Namučio bi mnoge “majstore” na gridu



    6
    6

    0
  4. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Dotore
    Završi karijeru u F1
    Dotore, Io sei una bestia (Kak bi rekel Alberto Tomba nakon pobjede u slalomu “Io sono una bestia!” )



    4
    4

    0
  5. Stefan Bellof
    mario550 Prikaži

    Obojici svaka cast , da zamjene mjesta za stalno siguran sam da bi bili uspjesni:)


    0
    0

    0
  6. Michael Schumacher
    27Ferrari28 Donator Prikaži

    Sjećam se priče kad je Schumi htio Rossija kao drugog vozača u Ferrariju. Rossi je tad čak i imao neku vrstu predugovora kojeg je mogao aktivirati ili nešto tako. Uglavnom tada je LDM pokušao svrgnuti sa vlasti trojac BROWN-SCHUMI-TODT i potpisao iza leđa sporazum sa Kimijem za Ferkana. Schumi je mislieći da je još uvijek nedodirljiv rekao da daje otkaz u nadi da će LDM povući svoj prijedlog no međutim omjer snaga se promijenio i LDM je pokazao svju moć i otjerao ja mislim i Rossa i Schumija u penziju , jedino se ne sjećam dal je i Todt tada otišao ili koju godinu kasnije.
    Uglavnom, kako mi je Rossi drag, a očigledno i vrlo brz žao mi je što nikad nije vozio za Ferkane jer mogu samo zamisliti atmosferu da su zajedno vozili na VN Italije.



    3
    3

    0

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.