Pravilnik za 2021. „prečac“ za McLarenov povratak na vrh – Carlos Sainz

Izdvojeno

Luka Jurić

Prije 4 godina 3 min 6 komentara

„2020. je i dalje važna jer želimo nastaviti ovaj trend, ali 2021. je prilika“, rekao je Sainz za Sky Sports.

Carlos Sainz vjeruje kako promjena F1 pravilnika za 2021. može potencijalno dati McLarenu ključan „prečac“ kako bi se vratio u borbu na vrhu poretka, ali je naglasio kako prvo moraju nastaviti trenutni tempo u 2020.

Sainz i McLaren su dvije uspješne priče F1 2019. s obzirom da je Sainz odradio svoju najbolju sezonu u F1, dok se momčad iz Wokinga vratila u najboljih četvero konstruktora u ukupnom poretku po prvi put nakon sedam godina.

Iako se F1 pravilnik ne mijenja ove zime, velika prerada tehničkog i financijskog pravilnika za 2021. i nadalje predstavlja iduću očitu šansu da se omjer snaga značajno promjeni.

„Pravilnik za 2021. je odlična prilika za McLaren.

McLarenu je možda trebalo dosta godina da se vrati na vrh, ali 2021. nam omogućava da napravimo određenu vrstu prečaca na bolju poziciju – i moramo to iskoristiti. Mislim da je 2020. i dalje važna jer želimo nastaviti ovaj trend, ali 2021. je prilika.“

– Carlos Sainz Jr.

Prvo se trebaju pripremiti za 2020., za koju je Sainz priznao kako je „uzbuđen“ vidjeti što McLaren može ostvariti iduće godine.

„Znam da se iduće godine nećemo boriti za svjetsko prvenstvo, ali znam da iduće godine imamo dobru šansu da napravimo još jedan korak [naprijed], a taj dobar korak mora doći malo po malo.

Ne kažem da moramo napraviti još jedan korak od 1.5 sekunde kao što smo učinili s prošle na ovu godinu, ali [moramo] nastaviti pronalaziti te desetinke iz bolida i samo nastaviti ovako kako trenutno radimo.“

– Carlos Sainz Jr.

Sainz se osvrnuo i na svoju najbolju sezonu u karijeri. Završio je 2019. na šestom mjestu, zahvaljujući nizu dobrih performansa, među kojima se ističe prvi podij u karijeri u Brazilu.

To znači da je završio sezonu kao vodeći vozač iz sredine poretka, ispred Pierrea Gaslyja i Alexa Albona, dva vozača koji su proveli pola sezone u Red Bullu svaki.

„Sjećam se prošle godine, ovdje u Abu Dhabiju, završavajući godinu dobrim rezultatom s P6 [s Renaultom] u utrci, odlazio sam u McLaren misleći ‘ako se sve posloži, mogu obaviti dobar posao u McLarenu’.

Ali očito radilo se o nepoznanici, što će se dogoditi sa mnom i McLarenom i kako će momčad obaviti posao godinu kasnije.

Ali svaki znak koji sam dobio od momčadi je bio pozitivan. Došao sam ovdje na testiranje i vidio sam atmosferu u momčadi kakvu nisam vidio ni u jednoj drugoj momčadi dotad. To je stvorilo jedan veliki pozitivan osjećaj pri ulasku u zimu.“

– Carlos Sainz Jr.

Odgovor

6 komentara

  1. Audi
    Alonso1983 Prikaži

    Ok imati ce Mercedesov motor. No moje pitanje je, dali ce napraviti bolji bolid od tvornicke ekipe i bolje uklopiti taj motor u taj bolid. Dali ce taj motor biti isti kao Mercedesov? Ja nisam bas siguran da ce biti lako to izvesti. Mislim da ce biti puno blize vrhu ali za napad na vrh, cisto sumnjam. Nekako mi RB Honda djeluje kao glavni izazivac u buducnosti za Mercedes. Isto tako vjerujem da ce Max skinuti Hama s trona jer mislim da je on njegova klasa, (leclerc je tu jos zelen).



    7
    0

    7
  2. Nico Hulkenberg
    Zec Prikaži

    Nadam se iskoraku naprijed i da će Lando iskoristiti ovogodišnju školu te zabljesnuti u slijedećoj sezoni! ?



    7
    5

    2
  3. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Momak se zaljubio



    1
    1

    0

Pročitajte više o idućim temama:

Reagirajte na ovaj sadržaj:

Novo na forumu Otvori

Bok, internet se promijenio. Sadržaj, vrijeme, znanje i rad uložen u portal koštaju i bez vaše pomoći - ove zajednice više ne bi bilo.

Ako cijeniš što radimo svaki dan već 8 godina, podrži nas tako da postaneš pretplatnik ili doniraš iznos po volji.

Pretplati se Doniraj jednokratno

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.