Binotto: Giovinazzi još nije dovoljno dobar za Ferrari

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 1 min 24 komentara

Antonio Giovinazzi se ne može pohvaliti sjajnim snalaženjem u prvoj punoj sezoni u Formuli 1. Dugo mu je trebalo da uhvati ritam Kimija Raikkonena, a u drugom dijelu sezone se poboljšao u kvalifikacijama, da bi u utrkama i dalje kaskao za puno iskusnijim Fincem.

Bez obzira na to Giovinazzi je uspio dobiti ugovor i za iduću sezonu, ali Mattia Binotto ga ne vidi tako skoro u Ferrariju:

“Često vrlo pozitivno pričamo o Giovinazziju i to je dijelom zbog njegovih dobrih performansi u prošloj sezoni.”

“Imao je sjajnu godinu i vidjeli smo očigledan korak naprijed. To je mudro.”

“Ne treba zaboraviti da godinama nije sudjelovao u utrkama prije nego je dobio mjesto u Alfi Romeo. Nije lako ući u Formulu 1 iz takvog položaja i onda se natjecati. Bez obzira na to – u drugom dijelu sezone je bio blizu Raikkonenu, što je sjajan uspjeh.”

“U budućnosti će možda biti Ferrarijev vozač, ali najprije moramo vidjeti kakav će biti iduće godine. Sudeći po performansama iz 2019. godine moram reći da to nije bilo dovoljno dobro za vožnju Ferrarija. Morat će najprije još napredovati.”


Odgovor

24 komentara

  1. Sebastian Vettel 5
    kameni004 Prikaži

    “Još” ??
    Vjerojatno je većina f2 vozača brža od njega. Ali ipak je on Talijan.



    8
    5

    3
  2. Rover
    zjurina Prikaži

    Pa nisi ni ti dovoljno dobar za Ferrari pa te duraju oni, a moramo nažalost i mi :chill: :gandalf:



    16
    14

    2
  3. Petronas
    robif Prikaži

    A nisi ni ti Binotto dugo,ne…



    9
    9

    0
  4. Kimi Raikkonen 7
    Kos Prikaži

    On će u budućnosti ( čitaj sezona 2021 ) biti odličan vodonoša Leclercu.



    4
    1

    3
  5. Sergio Perez
    Ibarac00 Pretplatnik Prikaži

    Mogu nabrojit 20 vozaca koji bi bili bolji izbor od Giovinazzia i 20 šefova koji bi bili bolji od Binotta.



    5
    2

    3
  6. Mika Hakkinen
    stoka Prikaži

    Da je kojim slucajem vozia ovu sezonu u ferrariu bia bi isto plasiran ko i vettel… A i ferrari bi zavrsia na istom mistu. S tim da bi u kasi bi ostalo nekih 20M eura



    8
    -11

    19
  7. Blue Flag
    ssaajjkkoo Prikaži

    Nadam se da neće nikada.



    2
    1

    1
  8. James Hunt
    Luca Badoer Prikaži

    Nije on dovoljno dobar za Sauber…



    3
    3

    0
  9. Michael Schumacher
    Slavenowsky Donator Prikaži

    On kako stvari stoje, najbolje radi u simulatoru! Nedavno je opet vozio isti za Ferrari i to pored Werhleina i Harleya.



    2
    2

    0
  10. Ayrton Senna
    Hr1982 Prikaži

    Rugala se sova sjenici da ima velike oci



    1
    1

    0
  11. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Nije se on niš približil Kimiju nego se Alfa nakon ljeta potpuno raspala.
    Ni prije nije bila nešto, ali je Kimi znao iskoristiti prve utrke dok većina još nije “na ti” sa boilidom.
    A imal je i nesreća u drugom dijelu sezone. Što od momčadi – poništili su mu 5. mjesto,
    što od konkurenata koji su se zaletavali u njega, a bome i pretjerivanjem – morža zbog naredbe iz boxa – domaća publika Monza – ok ok teorija urote. Sam je pretjerao, a vidio je i na PP da bolid ne drži taj zavoj.



    1
    0

    1
  12. Nigel Mansell
    pero Prikaži

    Po meniu trebali su još 1 sezonu Kimija ostaviti u Ferrariju
    a Leclerca staviti u Alfu s dobrim učiteljem-trenerom – taktičarem da vježbava do bola ilti ograda, pretjeruje, griješi, ludira se proklizava i nauči limite staza i kako se mijenjaju uslovi s krugovima padanjem težine, rastapanjem guma….
    A onda tako napaljenog ove nove sezone ga sjesti u Ferrari.
    Čemu uvijek ta žurba?
    Ko Verstapen. Iz F3 odma u F1
    Zato je je 2. sezone isprobavao čvrstoću karbonskih vlakana i nakon starta ogradu prvog zavoja.



    1
    0

    1
  13. avalon Prikaži

    kad se 2017. antonio pojavija u F 1 /sauberu i u australiji odvozija solidno svoju prvu trku mnogima je bija sasvim OK , a sad se s njim pomalo izruguju . je li to zbog izjave binotta koji nije baš omiljeni lik ili … ? vjerovatno je većina vozača F2 brža od njega kako piše kameni004 samo ne znam na osnovu čega takva vjerovatnost ? 2016. AG je završija F 2 na 2. mistu iza gaslya sa pobjedom više od francuza . 24 vozača koji su VJEROVATNO bili brži su mu gledali leđa . ove sezone pobjednik de vries , 2. latifi i 3. ghiotto imaju takođe pobjedu manje nego AG 2016. , a vjerovato ( :) :) :) ) je većina od njih 27 brža od antonia . no on je talijan kako primjećuje kameni004 . btw , zadnji taljani koji su vozili za ferrari su bili badoer ( 2 trke ) i fisico ( 4 trke ) kad je massa 2009. ozljeđen . prije toga alboreto koji je za ferrari vozija od 1984. do 1988. . dakle u zadnjih 35 sezona tek 3 taljana su vozila za ferrari , od toga tek alboreto “ozbiljno” , a fisico i badoer iz nužde da “kompletiraju” ferrarievu sezonu . jbga , izgleda da primjedba “Ali ipak je on Talijan” baš i ne drži vodu kod ferrarievog izbora vozača . zjurina piše kako ni binotto nije dobar pa ga u ferrariu ipak trpe , a zaboravlja
    1. da je ovo binottu prva sezona na mistu šefa
    2. da su u mercedesu 4 sezone “trpili” brawna , puno iskusnijeg na šefovskom mistu od MB
    3. da je u vrime brawna mercedes na pola sezone prestaja sa razvojem bolida i da su rezultatski padali
    4. da je pod binottom ferrari u drugom dijelu sezone donekle ispravija greške šta se u ferrariu skoro i nije događalo prije MB volim stil kad npr Ibarac00 napiše “Mogu nabrojit 20 vozaca koji bi bili bolji izbor od Giovinazzia i 20 šefova koji bi bili bolji od Binotta.” , a na “prijedlog” Beethoven87 da krene sa nabrajanjem Ibarac uzvrati “ekipa tako se kaze …” znači pisanje bez prave osnove ? takođe je ovo “Kad netko ima ono nešto to se vidi odmah” izvučeno iz konteksta komentara alonso 1983 jer on ne misli da je AG tako loš ali da nije za ferrari . uz “napomenu” alonso1983. da je AG solidno parira kimiju u nastavku sezone . ako AG nije za ferrari ( a nije ) onda sigurno nije bija ni kimi 2019. pero npr za AG piše ( valjda na ovo alonso1983 ) “Nije se on niš približil Kimiju nego se Alfa nakon ljeta potpuno raspala.” pa ? oba su vozila “raspadnutu” alfu i u takvoj je AG solidno parira iako je omjer iskustva 313 Vs 23 trke . zašto tek rijetki ovo uzimaju u obzir prilikom uspoređivanja ? iskustvo nije važno ? jbte , “slavilo” se npr kubicu koji se i lani postignutim vrimenima na FP koje bi odvozija blamira isto ka i ove sezone do ga je u
    oba segmenta deklasira kolega rookie , a negira se AG da je sasvim solidno odvozija drugi dio prvenstva . uostalom moje čuđenje je bez veze jer se već pokazalo da se omalovažavalo kvyata pa ga se onda uzdizalo na račun gaslya , “prizivalo” rusa u RB . posli odlaska gaslya iz RB opet se piše kako je gasly zapravo sasvim OK vozač samo se nije snaša u RB , a “zaboravlja” se da je pierre prilikom dolaska u RB ima tek 26 trka u “nogama” . veličali su se rezultati wehrleina koji je u prvoj sezoni osvojia tek bod no razlog je “nejaki” manor ali u 2 . sezoni u sauberu ( je li to današnja alfa ? ;) ) je osvojia tek 5 bodova nasuprot antoniovih 14 !?!?? sumljam sa će AG ikad u ferrari jer ima 26 , 27dmu će dočekat u alfi i za njega je već kasno da napravi neki pažnje vridan rezultat , a MB je vjerovatno odgovorija na upit novinara jer su se u ferrariu i zalagali da AG ostane u alfi .



    3
    3

    0
  14. Dan Cooper Prikaži

    Konačno da ima netko tko se zalaže za svoje … kod hrvata je već odavno to ošlo u PM


    0
    0

    0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.