Kubica ne isključuje mogućnost još jednog povratka, iako misli da to nije vjerojatno

Izdvojeno

Ante Vetma

Prije 4 godina 2 min 8 komentara

Robert Kubica vjeruje da bi se u budućnosti još jednom možda mogao vratiti u Formulu 1, ali prihvaća da ne može utjecati na to hoće li se pojaviti nova prilika.

35-godišnji Poljak se ove godine vratio kao vozač Williamsa, ali nije pokazao skoro ništa i timski kolega George Russell je bio izuzetno uvjerljiv i u kvalifikacijama i u utrkama.

Iduće godine će njegovo mjesto preuzeti Nicholas Latifi, a Kubici vjerojatno preostaju opcije poput mjesta testnog vozača Haasa ili Racing Pointa, ali i prelazak u DTM seriju.

O mogućem povratku neke druge sezone, Kubica kaže:

“Nikad ne znate… Naravno, ako ne budem u paddocku onda su šanse za povratak vrlo malene.”

“Ako budem prisutan u paddocku onda se svašta može dogoditi. Stojim čvrsto na zemlji i realno gledajući – puno je veća šansa da mi je ovo bila zadnja utrka nego da ću se vratiti. To je realan pogled na stvari.”

Kaže da ga je sudar 2011. naučio da nikad ne znate što vas čeka u budućnosti:

“Nemam kontrolu nad time. Možda se pojavi prilika za povratak, a možda ne. Mislim da sam u zadnjih deset godina naučio veliku lekciju.”

“Čak i kad mislite da je sve pod kontrolom u vašem životu – ja sam imao trogodišnji ugovor, a onda sam završio u bolnici s ozbiljnim ozljedama koje su me skoro koštale života. Nadajmo se da će ovaj put biti drukčije.”


Odgovor

8 komentara

  1. Red Bull
    Dino22 Prikaži

    Kad govorimo o povratku..bilo bi pravo osvježenje vidjeti neke stare timove prije svega (ja osobno prizeljkujem povratak Lotusa).. Kubica je zvučno ime i iskusan vozač i svakako je dobro dosao :)



    7
    6

    1
  2. Charles Leclerc 16
    Domach Donator Prikaži

    Njegovo vrijeme je odavno proslo…ne kazem da je los vozac ali statistika govori svoje (21-0 u korist Russela)
    Jedini povratak koji ima smisla je onaj Fernanda Alonsa



    4
    4

    0
    • Michael Schumacher
      ruzinavi Prikaži

      tl/dr Alonsov povratak, ne. Roberte, hvala ti.

      Po meni povratak Alonsa je jedino dobar marketing. Kao da u WWF se vrati neki “bad guy” od kojega se glavnom “good guyu” “tresu gaće”. Alonsa se gleda kao jedinog pravog protivnika Hamiltonu, što je glupost. Max kad je imao bolid za borbu je svaki put oprao Hamiltona, tu je i Leclerc koji tek treba zapravo pokazati što može u pobjedničkom bolidu, a čujte, ako Ferrari iduće godine napravi bolid koji može parirati Mercedesu onda je tu i Vettel. Netko je jednom negdje napisao, možda čak i na ovom portalu, mladi, dobri vozači moraju čekati da se stari izvoze i izžive i da se svaki dolar marketinški iz njih iscijedi, ali to je biznis, šta ćeš. Albon i Norris recimo su imali donekle sreće a Russel recimo nije, a priča se da je bolji od njih dvojice i Leclerca…



      5
      5

      0

Stvaramo uspomene zajedno!

Formula 1 je najbrže rastući sport na planetu, a Pulsmedia najaktivniji hrvatski sportski portal.

Kontaktiraj nas

Medijska prava

Sve fotografije vlasništvo su ekipa Formule 1 ili Pirelli media centra.

© Pulsmedia, guramo od 2015.